Eesti käsipallikoondis lõpetas viimaks võidupõua

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Mait Patrail (palliga) juhtis Eesti mängu nii täpsete söötude kui vajalike väravatega.
Mait Patrail (palliga) juhtis Eesti mängu nii täpsete söötude kui vajalike väravatega. Foto: Helin Potter / Eesti käsipalliliit

Eesti meeste käsipallikoondis enam kui kaheaastane võidupõud lõppes, võõral väljakul alistati EM-valikmängus Luksemburg 38:33. 

Avapoolaja 18:17 võitnud eestlased panid oma paremuse maksma teisel pooltunnil. Meie võistkonna parim oli 10 väravat visanud Karl Toom, Jürgen Rooba lisas üheksa tabamust. Käe said valgeks veel kuus meest. 

«Muidugi on hea tunne lõpuks võita, aga veelgi suuremat headmeelt teeb tõsiasi, et saime viieväravalise ülekaalu korduskohtumiseks. Eriti arvestades, kui tasavägiselt mäng kulges. Pidanuksime ehk varemgi rohkem eest saama, ent eksisime mitmes üks-üks olukorras ja ei suutnud karistusviskeid realiseerida,» kommenteeris Eesti koondise peatreener Thomas Sivertsson alaliidu pressiteates. 

«Mainitud puudused pole siiski liiga hullud, sest kui viskame 38 väravat, peab rünnakuga rahule jääma. Kaitses on kindlasti parandamisruumi. Vastaste pikkadel rünnakutel kadus meil kohati keskendatus ja tegime individuaalseid eksimusi – neid tuleb pühapäevaks vähendada.»

Kahemängulise seeria teine kohtumine peetakse pühapäeval Põlvas Mesikäpa hallis. Paari võitja pääseb põhivalikturniirile.

Uue rootslasest juhendaja Sivertssoni käe all tunnistati varasemalt ainult kaotusi (8). Enne tänast tunti rahvusmeeskonnas võidurõõmu 14 mängu tagasi 2017. aasta oktoobris, mil saadi 29:25 jagu Bosnia ja Hertsegoviinast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles