Suur ülevaade ⟩ Rovanperä polegi noorim WRC-debütant, Tänak poolitab kuraditosina

Postimees Sport
Copy
Ott Tänak kannab tänavu Hyundai värve.
Ott Tänak kannab tänavu Hyundai värve. Foto: Hyundai Motorsport

Autoralli MM-hooaja algus on vaid paari päeva kaugusel! Sel neljapäeval hakatakse aja peale kihutama Monte Carlo etapil ning kolme tiimi ridades teeb kõik võistlused kaasa seitse roolikeerajat.

Hooaja eel on palju räägitud 19-aastasest Kalle Rovanperäst, keda peetakse rallimaailma suurimaks talendiks. Soomlane saab pärast edukaid aastaid WRC2-arvestuses lõpuks tuleristsed Toyota Yaris WRCga ning üleliia suurt pinget ei tohiks tal peal olla – punktid peavad koju tooma ikka Sebastien Ogier ja Elfyn Evans, Rovanperä hangib hädavajalikke kogemusi.

Jyväskyläst pärit rallinoore vanus ajendas Postimehe sporditoimetust uurima, kui vanalt debüteerisid teised kuus tänavu täishooaja kaasa tegevat pedaalitallajat MM-sarjas WRC-autoga. Kampa võtsime ka need sõitjad, kelle puhul on teada, et nad tulevad hooaja jooksul vähemalt ühel etapil WRCga rajale.

Tõsi, siinkohal oleme märkimata jätnud Pierre-Louis Loubet'. 22-aastane WRC2-maailmameister debüteerib tänavu WRC-masinaga MM-sarjas, kuid veel pole teada, kus prantslane esimest korda kihutab.

Loetelu alustame vanimast piloodist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles