Kelly Sildaru võitis noorte olümpial kulla! (6)

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Kelly Sildaru noorte olümpiamängudel Lausanne’is.
Kelly Sildaru noorte olümpiamängudel Lausanne’is. Foto: OIS

Freestyle-suusataja Kelly Sildaru avas oma tänavuse hooaja pauguga, kui tõusis Lausanne'is toimuval noorte olümpial pargisõidus poodiumi kõrgeimale astmele. 

Sildaru sai finaali esimesel laskumisel kirja 91,25 punkti. Teisel katsel tõstis eestlanna lati veel kõrgemale, kui pälvis oma soorituste eest 93,75 punkti.

Too parandus osutus hädavajalikuks, kuna hiinlanna Ailing Eileen Gu õnnestus oma viimasel laskumisel peaaegu täielikult. Meie õnneks hindasid kohtunikud tema esitust 93,25 punkti vääriliselt, mistõttu jäi kuldmedal siiski Sildarule.

Oma viimasele katsele (71,50) läks Sildaru seega juba tšempionina. Poodiumi kolmandale astmele tõusis rootslanna Jennie-Lee Burmansson, kes sai parimal juhul kirja 90,00 punkti.

Lõplik paremusjärjestus.
Lõplik paremusjärjestus. Foto: Kuvatõmmis

Loe võistluse kohta täpsemalt allpool asuvast otseblogist!

Kvalifikatsioonivõistlus:

Sildaru sai kvalifikatsioonivõistluse avalaskumise eest 91,25 punkti. Teisel laskumisel sai ta kirja 95,5 punkti. Too tulemus üllatas veidi Sildaru, kuna tema enda hinnangul õnnestus esimene laskumine paremini. 

Kvalifikatsiooni teise tulemuse eest hoolitses hiinlanna Ailing Eileen Gu (83,25 punkti), kolmas oli rootslanna Jennie-Lee Burmansson (79,25). Viimasena pääses 12 finalisti sekka jaapanlane Yuna Koga, kes kogus 43,50 punkti. 

Enne võistlust:

Lausanne’is peetavatel noorte olümpiamängudel on võistlejatel kvalifikatsioonis kasutada kaks katset. Pääset finaali asub jahtima 21 tütarlast 13 erinevast riigist. Et lunastada koht kell 13.20 algavas finaalis, kus on võistlejatel kasutada kolm katset, tuleb kvalifikatsioonivõistlus lõpetada 12 parema seas.

Sildaru on treeninud Leysini suusakuurordis kaks päeva. «Esimene päev oli rajaga kohanemiseks ning võistluskava paika panemiseks. Täna (reedel – toim) oleksin pidanud kava lukku panema, ent tugevast tuulest tingitud lühema treeningaja tõttu ei saanud seda sajaprotsendiliselt paika panna,» sõnas Sildaru. Tuule tõttu lubatakse freestyle-suusatajatel täna erandkorras 50 minutit enne kvalifikatsioonivõistlust veel treenida. Kvalifikatsioonis läheb Sildaru rajale kolmanda sportlasena.

Sildaru on olümpiadebüüdi eel põnevil. «See on minu jaoks esimene ja viimane kord noorte olümpial võistelda. Mul on väga hea meel siin olla!»

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles