VIDEOD ⟩ Kalle Rovanperä WRC-sarja peaproov: õppis, nautis, valitses

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Kalle Rovanperä.
Kalle Rovanperä. Foto: @tnphotogr/Twitter

Lapimaa pealinnas Rovaniemis peetud Soome meistrivõistluste etapi Artic Rally võitis oodatult ekipaaž Kalle Rovanperä-Jonne Halttunen.

19-aastasel piloodil oli ainsana istumise all uue generatsiooni WRC-masin, mistõttu kihutas ta omaette klassist. Tõsi, Rovanperä võistles esimest korda ametlikult Toyota Yarisega, eelnevatel aastatel roolis ta R5 autosid. Talendil ei võtnud kohanemine kaua aega.

Kuigi Rovanperä-Halttunen kaotasid kolmandal kiiruskatsel oma apsu tõttu – unustati eemaldada mootorikatted ja seda tuli teha keset katset – kõvasti aega, edestati veidi enam kui 200 km järel lähimaid jälitajaid Teemu Asunmaa-Jani Salo (Škoda Fabia R5 evo) 3 minuti ja 27 sekundiga. 

Noore soomlase jaoks oli see peaproov tuleval nädalal algava MM-hooaja debüüdiks. «Tänane oli superlõbus. Harjume uute kiirustega ja usun, et oleme teinud head tööd. Okei, meil on veel palju õppida ja võtame samm-sammult, aga autos on kõvasti potentsiaali,» ütles Rovanperä avapäeva järel.

Rahule jäi ta ka kokkuvõttes: «Kõige tähtsam on, et suutsin R5-masinatega võrreldes näidata kindlat ülekaalu. Muidugi oli mul parem auto, aga võin nädalavahetusega rahule jääda.»

Vaata, kuidas Rovanperä Lapimaal Yarist taltsutas:

Eelmise generatsiooni Citroën DS3-ga stardis olnud vormeliäss Valtteri Bottast segasid erinevad mured ning ta lõpetas üheksandal kohal. Kaotust Rovanperäle kogunes 9.54,1. Kokkuvõttes ta nädalvahetuse üle ei nurise ning kavatseb Lapimaal rivis olla ka tuleval aastal. Ühtekokku oli see talle ralliautos kolmas võistlus.

Stardis oli ka kolm Eesti ekipaaži: Priit Koik–Alari-Uku Heldna (Ford Fiesta R5) lõpetasid 17. (+12.11,2), ja  Georg Jeets–Kuldar Sikk (Ford Fiesta R2) 64. kohal (+36.36,4). Egon Kaur–Silver Simm (Ford Fiesta Proto) finišisse ei jõudnud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles