Kanepi treener Postimehele: Kaia on terve ja suurepärases vormis

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Kaia Kanepi.
Kaia Kanepi. Foto: Michael Owens / AP

Kaia Kanepi alustab ööl vastu esmaspäeva hooaja esimest suure slämmi turniiri. Tema juhendaja Dušan Vemic on Austraalia lahtiste eel positiivselt meelestatud.

Pärast paariaastast koostööd otsustasid Vemic ja Kanepi möödunud suvel teineteisele veidi puhkust anda. Sarnaseid pause on nad varemgi teinud, Austraalia lahtiste eel ühendati taas jõud.

«Oleme head sõbrad, tunneme ja mõistame teineteist väga hästi. Kaia küsis, kas saan teda aidata. Otsus sündis väga lihtsalt,» avas Vemic Postimehele tausta.

Napilt põhitabelisse pääsenud Eesti teine number pidi aasta esimesel turniiril Brisbane´is reketi pakkima juba avamatši järel. Sellele vaatamata pole põhjust kogenud 34-aastast tennisisti suure slämmi eel maha kanda.

«Kaia on terve ja väga heas vormis,» sõnas Vemic optimistlikult. «Ta näeb oma mängu parandamise kallal pidevalt kõvasti vaeva. Oleme matšiks Barbora Krejcikovaga valmis. Kaia peab mängu domineerima, siis õnnestub ka võita.»

Pikemalt ette kogenud treener vaadata ei soovi. Nii tema kui ka Kanepi võtavad mängu korraga, ajalugu on näidanud, et alistamatu pole keegi. Küll aga pakub Vemic võitjaks 38-aastase Serena Williamsi: «Ta on taas valmis slämmi võitma.»

Dušan Vemic (vasakul) Davis Cupi finaalis abistamas Novak Djokovici.
Dušan Vemic (vasakul) Davis Cupi finaalis abistamas Novak Djokovici. Foto: VEMICPHOTOS

Kui vahepeal oli õhus variant, et Austraalia lahtised võivad ulatuslike metsapõlengute tõttu lausa ära jääda, siis nüüd on olukord rahunenud. Kvalifikatsioonimängud juba käivad, esmaspäeval saab alustada põhitabeliga.

«Jõudsin siia 10 päeva tagasi, praegu paistab situatsioon kontrolli all olevat. Usun, et turniir ära ei jää. Aga mine tea, loodus on etteaimamatu,» arutles Vemic.

Kanepi avaringi kohtumine Krejcikovaga algab esmaspäeva esimestel tundidel orienteeruvalt kell 3.30. Postimees toob kohtumise otseblogi vahendusel teieni!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles