Galerii ⟩ Eesti alistas seljavõiduga Luksemburgi ja pääses EM-valikturniiri viimasesse faasi

Postimees Sport
Copy

Eesti käsipallikoondis kohtus Põlvas Luksemburgiga, et korduskohtumises selgitada pääseja EM-valikturniirile. Võõrsil 38:33 võidu saanud Eesti suutis täna vastased kindlalt 31:20 alistada. 

Kohtumine algas väga võitluslikult ja väravate vaeselt. Esimese kaheväravalise edu suutis sisse võtta Eesti, kes 10:8 juhtima asus. Vastased ei lasknud pead norgu ja hea kaitsemängu realiseerisid ka rünnakul ning asusid ise kiiresti 12:10 juhtima. 

Poolajalõpp kuulus ikkagi Eestile, kes kiirete lahendustega 11:13 kaotusseisu 14:13 eduseisuks vormistasid. Nõnda oli eestlaste eduseis enne viimast poolaega kahe mängu kokkuvõttes koguni kuus väravat. 

Riietusruumist tuli Eesti hoopis teise hingamisega ning vastased murti esimese 10 minutiga. Kiiresti suurendati eduseis 23:16 peale ja edasipääs oli sisuliselt kindlustatud. Eestlased nautisid oma mängu täielikult ja Põlvasse kogunenud publikule pakuti mitmeid iluväravaid. 

Kohtumise lõpp oli ainult tulemuse vormistamine ning lõpusireeni kõlades näitas tabloo Eesti 31:20 võidunumbreid. Seega lasi Eesti teisel poolajal vastastel visata ainult seitse väravat. Nõnda kvalifitseerus Eesti 2022. aasta EM-valikturniirile.

Dener Jaanimaa, Mait Patrail, Jürgen Rooba ja Henri Sillaste tõid Eestile 5 väravat, Armi Pärt 3, Karl Roosna ja Karl Toom 2, Andris Celminš, Kaspar Lees, Robin Oberg ja Alfred Timmo 1.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles