Play-off'i koha eest võitlev Tartu Ülikool teenis Pärnult revanši

Postimees Sport
Copy
Foto: Tartu Ülikooli korvpallimeeskond

Tartu Ülikooli korvpallimeeskond võõrustas Eesti-Läti liiga kohtumises kodumängus Pärnu Sadama võistkonda. Kui sügisringis tuli Tartul tunnistada pärnakate kaheksapunktilist paremust, siis kodusaalis võeti täna 82:73 revanš. 

Mängu alustasid paremini tartlased, kes tabavate kaugvisetega oma mängu avaminutitest alates käima said. Veerandi keskel vähendas Pärnu vahe küll kuue peale, aga tartlased olid avaveerandi lõpuks ees 27:16.

Teisel neljandikul suurenes ülikooli meeskonna edu vahepeal juba 18 punktile, aga tänu tabavatele vabavisetele suutsid pärnakad vahe väiksemaks mängida ning poolajale mindi Tartu 46:35 eduseisus.

Mängu teine vaatus kulges üsnagi samas rütmis – kodumeeskond dikteeris tempot ja hoidis juhtohje endi kätes. Enne viimast neljandikku oli tablool Tartu Ülikooli 62:52 eduseis.

Ilma oma ühe liidri Jeremiah Pageta mänginud Pärnu ei andnud küll alla, aga ohtlikult lähedale nad ei jõudnud. Kohati saadi vahe kuue punkti peale, aga rohkemaks suutelised ei oldud. Lõpusireeni kõlades oli tablool Tartu Ülikooli üheksapunktiline paremus, mis väljakuperemeestele turniiritabelisse seitsmenda võidu andis.

Tartu parimana tõi Robert Valge 21 punkti ja andis neli korvisöötu. Tanel Soku arvele kogunes 18 punkti, viis korvisöötu ja neli lauapalli.

Neli kaugviset tabandud Märt Rosenthal oli Pärnu Sadama parim 23 punkti ja seitsme lauapalliga. Marko Stojadinovic lisas 13 ja Lauris Blaus 10 punkti ja üheksa lauapalli.

Tartu Ülikooli meeskonna peatreeneri Priit Vene sõnul tehti mänguks hea eeltöö ja see tõi edu. «Me saime kohe alguses korralikult minema ja see aitas kogu ülejäänud mängu dikteerida. Pärnu täna väga millegagi ei üllatanud ja ainuke, millega me hakkama ei saanud, oli oma laua kontrollimine. Aga kokkuvõttes on hea, et võitsime üheksaga, sest Pärnus kaotasime kaheksaga ja mingil hetkel võib see üks punkt oluline olla. Oleme saanud nüüd korralikult trenni teha ja selle pealt on mängupilt paranenud. Aga eks ole näha, mis saab siis kui koolid taas täistuuridel pihta hakkavad,» sõnas Vene.

Võiduga tõusis Tartu Ülikool play-off'i piirist ülespoole. 16 mängust on kogutud seitse võitu ja üheksa kaotust. Pärnu Sadam on kaheksa võidu ja 11 kaotusega üheksandal real. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles