Eestlanna tegi põhjanaabritel selja prügiseks

Postimees Sport
Copy
Daisy Kudre
Daisy Kudre Foto: Eesti Orienteerumisliit

Nädalavahetusel Soomes Iisalmi lähistel Sonkajärvil toimunud suusaorienteerumise Soome koondise katsevõistlustel oli mõlemal võistluspäeval naiste põhiklassis võidukas Daisy Kudre, edestades soomlannat Marjut Turuneni tavarajal 1.13 ja lühirajal 1.40ga.

Eestlanna sõnul tegi ta mõlemal päeval väga head sooritused, kuid kindlad võidud konkurentide ees tulid siiski üllatusena. Rajad olid tehniliselt keerulised ning tavarajal sulailma tõttu ka füüsiliselt rasked.

Eestlasi oli võistlustules lisaks Daisy Kudrele veel mitmeid: naiste põhiklassis võistlesid ka Doris Kudre, (lühirajal 9. koht) ning Kelly Vildek (12. ja 16. koht).

Meeste põhiklassis saavutas Mattis Jaama tavarajal 9. koha ja lühirajal 10. koha. Võidukad olid soomlased. Tavaraja võitis möödunud aasta MMi tavaraja pronksmedali omanik Tero Linnainmaa ja lühiraja Tuomas Kotro.

Noortest sai Sander Pritsik M20 vanuseklassis 6. ja 9. koha, Siim Turban M20 klassis mõlemal päeval 12. koha, Timo Kudre M15 klassis 5. ja 2. koha, Chris Marcus Krahv M15 klassis mõlemal päeval 4. koha, Markus Juhkam M13 klassis 1. ja 3. koha ning Karl-Mattias Juhkam M11 klassis mõlemal päeval 3. koha. 

Lume puudusel on sel hooajal suusaorienteerumise võistlusi  ära jäetud või edasi lükatud nii Eestis Kui Soomes. Sonkajärvil toimunud võistlused olid ühtlasi ka Soome koondise katsevõistlusteks märtsi Venemaal Hantõ-Mansiiskis toimuvateks Euroopa meistrivõistlusteks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles