Käsipallikoondise tuleviku kohal ripub palju küsimusi

Andres Vaher
, reporter
Copy
Eesti käsipallikoondise peatreener Thomas Sivertsson hoolealuseid juhendamas.
Eesti käsipallikoondise peatreener Thomas Sivertsson hoolealuseid juhendamas. Foto: Helin Potter/Eesti Käsipalliliit

Eesti käsipallikoondise tuleviku kohta on esialgu õhus rohkem küsimusi kui selgust. Teada on vaid üks: uus EM-valiksari stardib novembri alguses. 

Samuti see, et moodustatakse kaheksa alagruppi ning et igast pääseb finaalturniirile kaks esimest, lisaks neli paremat kolmanda koha saajat. Ehk ühtekokku 24 meeskonda 32st.

Veel on lahtine, millal toimub kvartettide loosimine; samuti, millise plaani järgi Eesti meeskond valmistub, ning ka see, kas Thomas Sivertsson jätkab peatreenerina.

«Mina pole otsustaja ega isegi mingi arvaja, aga ei näe küll ühtegi põhjust, miks ta ei peaks jätkama. Ta on toonud siia palju häid mõtteid, rahvusvahelist kogemust ja nägemust, mida enne pole olnud,» sõnas meeskonna liider Mait Patrail.

«Oleme võtnud aasta korraga ega ole jõudnud edasisest veel rääkida. Pean tunnistama, et olen kogu treenerikarjääri jooksul harjunud vedama pigem pikki projekte,» andis Sivertsson mõista, et soovib ametipostil jätkata.

Käsipalliliidu peasekretäri Pirje Orassoni sõnul kavandatakse aprilliks Käärikule laagrit ja kontrollkohtumisi Soomega. Esialgu mõtteis olnud juunikuine turniir Tallinnas ei teostu, selle asemel otsitakse häid mänguvõimalusi piiri tagant.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles