Žalgiris naasis läbi raskuste võidusoonele

Karl-Joosep Küngas
Copy
Šarunas Jasikevicius
Šarunas Jasikevicius Foto: Shi Zhongyu via www.imago-images.de/imago images/Xinhua

Leedu korvpalligigant Kaunase Žalgirisel pole käsil parimad ajad ning viimastes kohtumistes on kaotusi tunnistatud nii Euroliigas kui ka koduliigas. Karikavõistluste veerandfinaalis mindi võõrsil vastamisi Šiauliaiga ning koju sõidetakse 85:79 võiduga.

Žalgiris läks kohtumisele vastu algkoosseisuga, kus olid ainult kohalikud Leedu mängumehed, teisteseas 19-aastane Rokas Jokubaitis. 

Algus oli paljulubav, sest esimene veerand võideti hea kaitsemänguga 20:15. Pärast lühikest mõtlemisaega ärkas ka kodumeeskond, kes kiiresti vahe tagasi mängisid ja juhtimagi läksid. Avapoolaja lõpp kuulus samuti Šiauliaile ning riietusruumi mindi nende 40:37 juhtimisel. 

Šarunas Jasikevičiuse hoolealused Žalgirises tegid koheselt vigade parandused ning hoopis teise agressiivsusega avaldati vastastele survet. See kandis ka vilja, sest viimasele veerandile mindi vastu juba külaliste 63:56 eduseisus. 

Šiauliai püüdis küll kõigest väest vahet vähendada, kuid Leedu suurklubi hoidis väikest juhtseisu kuni lõpusireeni kõlamiseni ning korduskohtumisele minnakse Žalgirise 85:79 juhtimisel.

Võitjate parimana viskas pingilt sekkunud Nigel Hayes 22 punkti, keda toetas Edgaras Ulanovas 21 silmaga. Šiauliaid ei päästnud kaotusest ka Rokas Gustys 22 punkti. 

Paari korduskohtumine peetakse 12. veebruaril juba Kaunase Žalgirio Arenal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles