PM Monte Carlos ⟩ Ootusärev Tänak: et tõesti aru saada, millises seisus oleme, peame võistlema

Henry Lääne
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Hyundai Motorsport GmbH

Autoralli valitsev maailmameister Ott Tänak sõnas enne MM-hooaega avavat Monte Carlo etappi, et kohanemine Hyundaiga on kulgenud hästi.

Mullu Toyotaga ihaldatud trofee võitnud saarlane teatas eelmise aasta oktoobri viimasel päeval, et sõlmis kaheaastase lepingu Hyundaiga. «Uues tiimis olemine on alati väljakutsuv. Seni on kohanemine hästi läinud ning oleme võimalikult palju pingutanud, et Monte Carloks valmis olla,» sõnas Tänak pressikonverentsil.

Hyundai ralliauto kohta jagus eestlasel kiidusõnu: «See on hea ja mõistagi kiire. Samas olen ainult mõned päevad testinud ja kilomeetreid pole palju kogunenud. Et tõesti aru saada, millises seisus oleme, peame võistlema. Siiani oleme üritanud võimalikult palju õppida, kuidas auto reageerib ja head tunnet saada.»

Tänakult küsiti, kas ta suudab Monte Carlos võita. Tšempion ei käinud välja ühtegi vekslit: «Tulen igale rallile võidusooviga. Muidugi annan endast parima ja küllap saan oma seisust rohkemat öelda, kui olen paar katset sõitnud. Ootan võistluskilomeetreid väga.»

***

Erinevalt enamikest MM-rallidest, ei alustata Monte Carlos lühikese publikukatsega. Homme õhtul läbivad ekipaažid kahe mõõduvõtuga kokku 42,96 km ning katsumuse teeb raskemaks tõik, et start antakse õhtupimeduses – Eesti aja järgi algab esimene katse 21.38, teine 23.26. Muide, avakatset sõideti viimati 1994. aastal ehk see peaks kõigile uus olema.

Kokku on Monte Carlos kavas 16 katset kogupikkusega 304,28 km ning võrreldes mullusega on neljandik võistlustrassist läbinud uuenduskuuri. Ralli viimasele mõõduvõtule saab esimene auto pühapäeval lähte meie aja järgi kell 13.18.

Postimees pakub rallifännile kogu aasta vältel ülipõhjalikku kajastust. Aadressilt sport.postimees.ee on võimalik jälgida katsete otsepilti, terve nädalavahetuse jooksvat tekstipõhist otseblogi, värskeid uudiseid ja videoid sündmuste epitsentrist ning kuulata eestikeelset ralliraadiot.

Vaata, mida Tänak eesti keeles pressikonverentsil rääkis:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles