Gerd Kanterist võib saada EOK asepresident

Postimees Sport
Copy
Gerd Kanter.
Gerd Kanter. Foto: Ain Liiva

Eelmisel nädalal teatas Tõnu Tõniste, et esitab oma kandidatuuri 15. aprillil toimuvatele EOK presidendivalimistele. Täna teatas endine purjesportlane, et tema meeskonnaga liitub Gerd Kanter.

«Täna on hea meel teatada, et sellel teekonnal on otsustanud minu tiimiga liituda Gerd Kanter, keda soovin näha EOK tulevase asepresidendina,» selgitas Tõniste.

«Minu eesmärk Eesti Olümpiakomitee presidendina tegutsedes on kaasata Eesti spordi edendamisse pädevaid valdkonnainimesi, kellega jagame motivatsiooni ja ühiseid väärtusi spordivaldkonna arendamisel. Gerd Kanter on silmapaistev inimene, eeskuju ja sportlane, kellega oleme EOKs juba neli aastat tihedalt koostööd teinud,» arutas Tõniste. «Selle aja jooksul oleme mõlemad tõdenud, et meie töötahe ja eesmärgid Eesti spordi arendamises kattuvad. Näen, et moodustaksime EOK eesotsas tugeva tiimi, kes jõudsalt Eesti spordi käekäigu eest hea seisaks.»

Eesti Olümpiakomitee sportlaskomisjoni juhi Gerd Kanteri sõnul oleks suur au asuda EOK asepresidendi ametikohale. «Eesti spordielu, -poliitika ja seal kaasa löömine on mulle hingelähedane. Sarnaselt Tõnuga soovin, et EOK juhtimises oleks rohkem selgust, arutamist ja otsuste läbimõeldust. Ka koostöös loodud Team Estonia edasiareng, aus sport ja noorte toomine spordi juurde on mulle väga südamelähedased teemad, millega asepresidendina jätkata soovin,» lisas Kanter.

Kettaheites olümpiavõitjaks ja maailmameistriks tulnud Gerd Kanter tegutseb alates 2016. aastast EOK sportlaskomisjoni juhi ja täitevkomitee liikmena. 2017. aastal hääletati olümpiavõitja Gerd Kanter Euroopa Olümpiakomiteede sportlaskomisjoni liikmeks, kus ta asus juhtima ka sealset sportlaskomisjoni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles