15-aastane Gauff lülitas Austraalia lahtistel tiitlikaitsja konkurentsist

Postimees Sport
Copy
Cori Gauff juubeldamas
Cori Gauff juubeldamas Foto: Sydney Low/ZUMAPRESS.com

Karjääri kolmandat suure slämmi turniiri mängiv 15-aastane ameeriklanne Cori Gauff alistas Autraalia lahtiste tenniseturniiri kolmandas ringis tiitlikaitsja Naomi Osaka 6:3, 6:4. 

Esimeses setis piisas maailma edetabelis 67. kohal paiknevale neiule kõigest ühest murdepallist, et sett enda kasuks pöörata. 4:3 eduseisul pääses ta Osaka pallingugeimis 40:30 ette ja rohkemat polnudki vaja. Järgnenud servigeimis ei loovutanud ta tiitlikaitsjale punktigi ning võttis 6:3 setivõidu.

Teist vaatust alustasid mõlemad mängijad rabedalt, kaotades oma pallingugeimid. Seisult 1:1 jõuti skoorini 3:3 ning siis suutis Cauff taas murda. Oma järgmises kahes servigeimis näitas 15-aastane talent taas vägevat servikindlust ega loovutanud maailma edetabelis neljandal kohal asetsevale Osakale ainsatki punkti.

«Mul pole õrna aimugi, kust see tulemus tuli. Ausalt, mis elu mul on? Kaks aastat tagasi kaotasin juunioride avaringis ja nüüd olen siin, see on hullumeelne!» rääkis Gauff pärast matši.

15-aastane ameeriklana on suure slämmi põhiturniiridel mänginud varem kaks korda. 2019. aasta Wimbledoni tennisturniiril jõudis ta neljandasse ringi, USA lahtistel piirdus kolmanda ringiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles