Ekspert: Tänaku väljasõit oli hirmsam kui Neuville'i Tšiili avarii (4)

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Thierry Neuville'i avarii Tšiilis.
Thierry Neuville'i avarii Tšiilis. Foto: AFP/SCANPIX

Ott Tänaku ja Martin Järveoja tegid Monte Carlo ralli neljandal kiiruskatsel hirmuäratava avarii. Rallisõitja Roland Poomi sõnul on pärast sellist õnnetust kõige tähtsam esimesel võimalusel tagasi rajale saada. 

«Kõige mõistlikum on võimalikult kiiresti tagasi autosse saada, et hirm ära kaoks,» sõnab mullu JWRC sarjas kihutanud Poom. «Otil on avariidega piisavalt kogemust ja ta oskab iseendaga hakkama saada.»

Rallisõitja Karl Kruuda on öelnud, et pilootidel on peas justkui ohutaju välja lülitav nupp, mis kiivrit pähe tõmmates alla vajutatakse. Poom leiab samuti, et uuesti masinasse istudes kohanemisperioodi üldiselt pole ning jätkatakse sama hooga.

Kui aga avariist rääkida, siis Poomi sõnul oligi tegemist väga ohtliku lõiguga, kus väiksemgi viga võis saatuslikuks saada. «See polnud mingi süütu koht: seal oli pikalt väga kiire tulek, kus olid tee peal väikesed hüpped, mis auto õhku tõstavad. Seal pole palju vaja: kui oled sõidujoonest veidi väljas, siis ega masinat enam tagasi joonde ei saa,» sõnab rakverelane. 

Poomi sõnul oli Tänaku väljasõit isegi hirmsam kui Neuville'i mullune Tšiili avarii. «See oli ikka väga tummine avarii, endalgi lõi pulsi korra 130 peale. Neuville'i avariiga võrreldes oli Tänaku kiirus suurem ja tema auto ei jäänud ka kohe seisma, vaid rullis pikalt edasi ja kukkus lõpuks veel kusagilt nukilt tee peale.»

Ott Tänaku masin pärast avariid.
Ott Tänaku masin pärast avariid. Foto: Raido Kevvai/Twitter
Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles