Mäkinen Tänaku õnnetusest: see võinuks palju halvemini lõppeda

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Tommi Mäkinen rääkimas Ott Tänakuga.
Tommi Mäkinen rääkimas Ott Tänakuga. Foto: Sander Ilvest

Kuigi Toyota tiimipealik Tommi Mäkinen võiks pärast Monte Carlo ralli esimest täispikka võistluspäeva kergendatult hingata – on nende päralt ju kaksikjuhtimine – tunneb ka soomlane veidi muret mullu Jaapani autotootja ridades kihutanud Ott Tänaku ja Martin Järveoja tervise pärast. 

«See oli väga ohtlik avarii, kus õnneks mitte midagi hullu ei juhtunud,» vahendab rallit.fi neljakordse maailmameistri sõnu. «Auto sai päris kõvasti räsida ja nägi väga halb välja. See oli õnnetus, mis võinuks palju halvemini lõppeda.»

Kuigi Mäkinenil pole Hyundai meeskonna siseinfot pakkus ta, et õnnetuse põhjustas liiga pehme vedrustus. «Kui amordid olid liiga pehmed, siis võisid nad hüppesse minnes natukene järele anda, mistõttu lendas masin rajalt välja.»

Tänak ja Järveoja viidi pärast õnnetust helikopteriga haiglasse, kus nad läbisid arstliku kontrolli. Kuigi ülevaatuse käigus midagi tõsist ei tuvastatud jäeti mehed ööseks haiglasse. Tänak andis ka ühismeedia vahendusel teada, et nendega on kõik korras ja kiitis Hyundai turvavarustust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles