Los Angeles Galaxy leidis Zlatanile mantlipärija

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Javier «Chicharito» Hernandez
Javier «Chicharito» Hernandez Foto: AP/Scanpix

Kui viimased kaks aastat oli Los Angeles Galaxy jalgpalliklubi esindusnäoks Rootsi vutistaar Zlatan Ibrahimovic, siis edaspidi hakkab suurlinna edurivi vedama omal ajal Manchester Unitedis säranud Javier «Chicharito» Hernandez.

Galaxy on varemgi enda ridu kuulsate nimedega täiendanud ning nende särki on lisaks Ibrahimovicile selga tõmmanud veel Landon Donovan, Robbie Keane, Giovani dos Santos, Steven Gerrard ja David Beckham. «Mul on lihtsalt hea meel, et saan enda nime nendega ühte lausesse asetada,» sõnas mehhiklane. 

Nimetatud (super)staaride poolt ette antud kingad on aga suured. Näiteks kõigest kaks hooaega Los Angeleses veetnud Ibrahimovic jõudis selle ajaga lüüa 53 väravat, millest 30 virutas ta mullu (klubi ühe hooaja rekord). Galaxy ajaloo suurim väravakütt on aga Donovan 141 tabamusega. 

Hernandez rõhutas ametlikul pressikonverentsil, et ta ei tulnud Los Angelesse neid kingi täitma. «Ma ei tulnud siia kedagi jäljendama, tulin siia meistritiitli järele,» sõnas 31-aastane ründaja. 

«Zlatan purustas küll rekordeid, kuid jalgpallis loeb meeskond. See on tiimiala. Kui ma löön 50 värava asemel 10, aga tulen meistriks, siis on see olulisem. Ma sõlmisin meeskonnaga 3+1 lepingu, seega loodetavasti veedan siin neli aastat ja võidan iga hooaeg ka tiitli,» lausus ta. 

Kümme aastat tagasi Manchester Unitedist tuule tiibadesse saanud Hernandez on karjääri jooksul kandnud veel Madridi Reali, Leverkuseni Bayeri, West Ham Unitedi ja Sevilla särki. Tema auhinnakapist võib leida kaks Premier League'i kuldmedalit ja klubide MM-tiitli. Mehhiko koondist on ta esindanud 109 korral ja löönud 52 väravat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles