Eesti koondis peab MM-ile jõudmiseks pääsema mööda maailma parimast väravavahist (1)

Postimees Sport
Copy
Risto Lall.
Risto Lall. Foto: Renee Kütisaar (ESHL)

Eeloleval neljapäeval alustab Eesti saalihokikoondis Taanis MM-valikturniiri, kust paremad pääsevad detsembris Soomes peetavale finaalturniirile.

«Alagrupivastastest on lähiajaloost tuttav vaid Taani, kellele Praha MM-il napilt alla jäime. Seega reedel kell 20 toimuv kohtumine otsustab ilmselt ka alagrupist otse edasipääseja,» ütles Eesti koondise peatreener Risto Lall alaliidu pressiteate vahendusel.

«Neil on maailma paremaid väravavahte ning üks mängija Rootsi superliigast. Kuna eelmises omavahelises kohtumises olime meie domineeriv pool, siis on oodata põnevat ja tulemust raskesti ettearvatavat kohtumist. Üritame parimal võimalikul viisil valmis olla.»

Lisaks Taanile kuuluvad alagruppi Suurbritannia ja Island, kellest eestlaste ramm peaks igal juhul üle käima. «Võtame mäng korraga, ideaalne oleks alagrupis MM-i koht ära kindlustada. Meil on kõik võimalused, et esikoht välja võidelda,» lisas Lall.

MM-pileti eest saab võidelda ka teiseks jäänud võistkond, kuid siis tuleks tõenäoliselt rinda pista väga kõva vastasega: «Kohamängudes ootaks meid ilmselt kas Rootsi või Poola. Rootsi vastu on väga raske saada, samas Poolaga on olnud alati punkt-punkti mängud ja kergemat oleks naiivne loota.»

Peatreener usub, et võistkond on valmis: «Arvan, et ettevalmistus on hästi sujunud, meile on võimaldatud kõik, mida oleme soovinud. Eks alati saab paremini. Aga kuna tegemist on amatöörspordialaga ja meie mängijad elavad ning töötavad erinevates riikides, on pikemaajalisi ja tihedamaid koondise kogunemisi raske organiseerida. Seega on kuus kontrollkohtumist 2019. aasta sügishooajal suhteliselt hea tulemus.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles