Bø tegi Fourcade’ile ära, kuid kahe parema hulka ei mahtunud!

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Quentin Fillon Maillet.
Quentin Fillon Maillet. Foto: Alexander Vilf / Sputnik

Laskesuusatamise Pokljuka MK-etapi viimasel võistluspäeval teenis meeste 15 km ühisstardiga sõidus esikoha Quentin Fillon Maillet. 

Alati põnevust pakkuval distantsil, kus rajale pääsevad 30 hetke tugevamat laskesuusatajat, käis ka sel korral kõva võitlus.

Poolel sõidumaal oli teistelt eest pääsenud seitsmeliikmeline grupp, kuhu kuulus nii Martin Fourcade kui ka Johannes Thingnes Bø. Kusjuures viimane oli tippudest ainuke, kes varasema kahe tiiru peale eksinud. 

Kolmas lasketiir lõi aga kaardid sassi. Paljud eksisid, kuid Bø ja tema kaasmaalane Vetle Sjåstad Christiansen mitte. Norralased pääsesid veidi enam kui 10 sekundiga kahekesi eest, prantslaste duo Fourcade-Fillon Maillet neid jälitamas. 

Vahe püsis identsena viimase lasketiiruni, kus olukord peapeale pöördus. Nii Bø kui ka Christiansen läksid trahviringile, kuid prantslased mitte. Liidriks tõusis nobedalt tegutsenud Fillon Maillet, Fourcade kaotas talle 7 sekundiga, kolmandaks tõusis sakslane Benedikt Doll, kuid ka norralased ei jäänud kaugele maha.

27-aastane Fillon Maille kasvatas rajal edu veelgi ning võttis ülikindla esikoha. Norralased püüdsid rajal Dolli ja Fourcade’i kinni, kuid tihedas lõpuheitluses noppis Bø ees teise koha ikkagi sakslane. Fourcade jäeti viiendaks. 

Foto: Kuvatõmmis

Pokljuka MK lõpetab kell 16 algav naiste 12,5 km ühisstardiga sõit. 

 
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles