Ratsaspordi 2019. hooajale pandi Pärnus pidulik punkt

Ratsutamine.postimees.ee
Copy
Ratsaspordi 2019. parimad.
Ratsaspordi 2019. parimad. Foto: Rein Leib

25. jaanuaril anti Pärnus pidulikul galaõhtul üle meened 2019. aasta parimatele ratsasportlastele. Aasta parimaks takistussõitjaks sai Paul-Richard Argus ja parimaks koolisõitjaks Dina Ellermann. Aasta hobuseks valiti takistussõitja Kullo Kenderi põhiratsu Artas.

Eesti Ratsaspordi Liidu pidulikule galale kogunenud ratsasportlaste ja ratsaspordi huviliste kaasaelamise saatel anti üle meened 2019. hooaja parimatele sportlastele. Tunnustati kõikide vanuseklasside edetabelite liidreid, klubisid ja rahvahääletusel selgunud eriauhindade võitjaid.

Parimaks takistussõitjaks sai esimest korda oma karjääri jooksul Paul-Richard Argus, kellel on seljataga edukas hooaeg. Aasta lõppedes juhtis Argus takistussõidu Kesk-Euroopa liiga põhjaregiooni edetabelit. Koolisõidus viis meene koju Dina Ellermann. Dina saavutas möödunud hooajal väga häid tulemusi Donna Annaga, kellest on kasvanud Landy’s Akvarelile väärikas mantlipärija. Kolmevõistluses oli parim sportlane Jaagup Kallas, kelle noorhobuste MM-il saadud tulemus oli ka Aasta Tegu võita. Kestvusratsutamises sai parima tiitli mullune Eesti ja Põhjamaade meister Kairit Järv.

Paul-Richard Argusele andis auhinna üle ratsaliidu juhatuse esimees Marti Hääl.
Paul-Richard Argusele andis auhinna üle ratsaliidu juhatuse esimees Marti Hääl. Foto: Rein Leib
Dina Ellermann viis koju parima koolisõitja auhinna.
Dina Ellermann viis koju parima koolisõitja auhinna. Foto: Rein Leib

Rakendispordis kuulutati parimaks üheponi kutsariks Riina Rõa ja parimaks ühehobuse kutsariks Ülar Raudsepp. Lisaks anti välja meened parimatele rakendispordi gruumidele, kelleks osutusid Age Põldaru ja Kristina Lotamõis

U25 ja noorte vanuseklassi võitjad on kõik lootustandvad talendid. Takistussõidus anti parima sportlase auhind My Relanderile, kes treenib igapäevaselt Euroopas. Koolisõidus tunnustati Helena Kaalu ja kolmevõistluses Dagmar Ainsood. Kestvusratsutamises oli oma vanuseklassis parim Anett Laever.

Juunioride parima takistussõitja tiitel anti juba mitmendat aastat järjest Berit Lehtsaarele ja parima koolisõitja auhinna sai samuti mitmendat korda Rose Marie Skjoldby. Kolmevõistluses tunnustati mullu kahekordseks Eesti meistriks tulnud Luise Veversit ja kestvusratsutamises anti auhind Jasmin Viinamägile.

Lasteklassis kuulutati parimaks takistussõitjaks Lene Varula ja parimaks koolisõitjaks Maria Mägi. Poniklassi parima takistussõitja meene sai Emma-Elisa Randväli, koolisõidus Laurel Leisna, kolmevõistluses Mirtel Etverk ja kestvusratsutamises Katriin Kalle.

Ratsaliit tunnustas meenetega ka parimaid harrastussportlasi, kelleks takistussõidus oli Merle Tamm, koolisõidus Kristina Lätti, kolmevõistluses Maria Kivastik ja kestvusratsutamises Õnne Halliko.

Parimad klubid selgusid edetabeli alusel. Takistussõidus on mitu aastat võitmatuks osutunud Ruila Tall ja koolisõidus Tondi RSK. Tondi klubi sai tänavu ka parima kolmevõistlusklubi tiitli. Kestvusratsutamises oli parim Estonian Endurance Riding ja rakendispordis oli Vändra ratsaklubi.

Rahvas sai e-hääletuse teel anda hääli viies kategoorias. Nii mitmeski käis tihe rebimine esikoha pärast. Aasta võistluse auhinna võitis Classic Pärnu 2019. Aasta Tegu kategoorias tulid võitjaks Jaagup Kallas ja Olli Royal, kes esinesid edukalt noorhobuste maailmameistrivõistlustel. Aasta Tegijaks valiti ratsaspordi fotograaf Celin Lannusalu ja aasta hobuse tiitli sai Kullo Kenderi võistluspartner Artas. Aasta treeneriks kuulutati takistussõidu noorte tiimi Estonian Rising Stars peatreener Hanno Ellermann.

Jaagup Kallas tunnistati parimaks kolmevõistlejaks ja Aasta Tegu auhinna saajaks.
Jaagup Kallas tunnistati parimaks kolmevõistlejaks ja Aasta Tegu auhinna saajaks. Foto: Rein Leib

Õhtu kulmineerus tänumeene üleandmisega. Panuse eest Eesti ratsasporti tunnustati kauaaegset treenerit ja Tondi maneeži hinge Sirje Argust, kellele rahvas aplodeeris püsti seistes mitu minutit.

Eesti Ratsaspordi Liit tänab ka oma 2019. a  hooaja toetajaid Alexelat, Postimeest, Havasi, Autospiritit, Nordic Hotel Forumit ja RSK Golden Rushi.

Eestis korraldati 2019. aastal kokku 109 võistlust viiel ratsaspordi alal. Eesti ratsasportlased tegid kodu- ja välisvõistlustel kokku 16023 starti. Eesti Ratsaspordi Liidu ametlikus andmebaasis Ratsanet.ee on registreeritud sportlaste arv 2409 ja hobuste arv 5055.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles