LeBron James emotsionaalses järelhüüdes: palun anna taevast mulle jõudu ja vaata mu järele

Karl-Joosep Küngas
Copy
LeBron James ja Kobe Bryant.
LeBron James ja Kobe Bryant. Foto: GARY HERSHORN/REUTERS

Los Angeles Lakersi tähtmängija LeBron James kirjutas sotsiaalmeediasse väga emotsionaalse järelhüüde pühapäeval traagilises kopteriõnnetuses hukkunud Kobe Bryantile. 

Alles laupäeva õhtul ja pühapäeva hommikul võttis James vastu õnnitlusi Kobe Bryantilt, sest ta oli tõusnud NBA skoorijate edetabelis kolmandale kohale, möödudes just Bryantist. Teel Philadephiast Los Angelesse sai James koos teiste Lakersi meeskonnaga lennukis teada šokeerivast uudisest. 

«Ma ei ole selleks valmis, kuid siin see on. Ma istun siin ning püüan kirjutada seda postitust, kuid iga kord, kui seda alustan puhken ma nutma. Seda kõike sellepärast, kui mõtlen sinust, Gigist ja meie vahelisest sõprusest/vendlusest/suhtest, mis meil oli. Alles pühapäeva hommikul kuulsin sinu häält, kui hakkasime Philadelphiast Los Angelesse sõitma ja ma ei osanud eales arvata, et see on viimane vestlus, mida kunagi peame,» kirjutas James Instagramis. 

Ta jätkas: «Mida paganat!! Mu süda on purunenud ja olen täiesti murtud mu vennas! Armastan sind mu suur vennas. Olen mõtetes Vanessa ja lastega. Ma luban, et jätkan sinu pärandit! Sa tähendad meile kõigile väga palju, eriti Los Angeles Lakersi perele. Minu vastutus on võtta kõik oma õlule ja viia seda edasi.»

«Palun anna taevast mulle jõudu ja vaata mu järele! Hoolitsen Meie eest siin! Väga palju on veel öelda, mida sooviksin, kuid ma lihtsalt ei suuda hetkel seda teha, sest see kõik ei jõua mulle kohale. Kuniks uuesti kohtume mu vennas! #Mamba4Life #Gigi4Life (Mamba kogu eluks, Gigi kogu eluks toim.).»

James ja Bryant on palavalt armastatud legendaarsed korvpallurid, kellel on üle maailma miljoneid fänne. Meeste vahel oli ainult vastastikune austus, eriti pärast seda, kui James liitus Los Angeles Lakersiga, mille vedajaks Bryant aastaid oli. 

Olgugi, et mehed ei jõudnud kunagi NBAs meeskonnakaaslased olla, siis nad jagasid riietusruumi USA korvpallikoondises. Nõnda võideti koos kuldmedalid nii 2008. kui ka 2012. aasta olümpiamängudel. 

Viiekordne NBA meister ning kahekordne olümpiavõitja Kobe Bryant hukkus pühapäeval 41-aastasena USAs Calabasases toimunud helikopteriõnnetuses. Tragöödias hukkusid kõik 9 pardal olnud inimest. 

Lisaks Bryantile oli kopteris tema 13-aastane tütar Gianna, Orange Coast kolledži korvpallimeeskonna peatreener John Altobelli, tema naine Keri ning nende tütar Alyssa Altobelli, vahendab CBC News. Peale nende viibisid paradal ka Bryanti tütre Gianna korvpallitreener Christina Mauser, Sarah Chester ja tema tütar Payton ning kopteripiloot Ara Zobayan.

Reisiseltskond oli traagilise õnnetuse hetkel teel tüdrukute korvpallimängule Thousand Oaksi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles