Kalev/Cramo alistas ülipõnevas kohtumises Euroliiga klubi!

Postimees Sport
Copy

Korvpalli VTB Ühisliigas alistas BC Kalev/Cramo võõrsil 76:75 Euroliigasse kuuluva Peterburi Zeniti. Piiterlastest oli Eesti esiklubi parem ka koduväljakul.

Tasavägises kohtumises toimusid otsustavad sündmused neljanda veerandaja lõpuminutitel. Viimast neljandikku 9:0 spurdiga alustanud Cramo juhtis pidevalt mõne punktiga.

Eriti heas hoos oli Kyle Vinales. Kohtumises 29 punkti toonud tagamees tabas neljandal veerandajal mitmeid tähtsaid korve, kuid mängu kõige olulisema viske tabas veidi enam kui minut enne lõppu Janari Jõesaar - tema kolmepunktivise viis Cramo ette 74:69.

Viimasel minutil alustas Zenit suurt spurti. Austin Hollins tabas kolmese ning järgmisel Peterburi klubi rünnakul realiseeris Andrei Zubkov 2+1 rünnaku. Cramo 76:75 eduseisus eksis Vinales kaugviskel, Zenit noppis lauapalli, kuid nad käkerdasid viimase rünnaku ära ega jõudnud viskele.

Kui Vinales tõi 57protsendilise visketabavuse juures 29 punkti, siis korvidega toetas teda kõige rohkem 14 silma kogunud Jõesaar. Zeniti eest viskas Hollins 18 punkti.

Cramo jätkab Ühisliiga tabelis play-off kohal. Seitse võitu ja kaheksa kaotust annavad Roberts Štelmahersi hoolealustele kuuenda koha. Zenit langes üheksandaks, neil on 15 kohtumisest kuus võitu.

Eesti valitsev meister jätkab Ühisliiga kohtumistega 10. veebruaril Krasnojarski Jenissei vastu.

Enne mängu: 

Kuigi Euroliigaski mängiva Zeniti eelarve (veidi vähem kui 30 miljonit eurot) on Kalevi omast paarkümmend korda suurem, käib nende vahel tihe võitlus. Liigatabelis hoitakse võrdselt kuue võidu ja kaheksa kaotusega kuuendat-seitsmendat kohta, samal pulgal on ka Krasnojarski Jenissei.

Eelis on aga Kalevil, sest 21. oktoobril sepistati üks suurüllatusest: Zenit murti Kalevi spordihallis maha 84:80. Kas sama võiks juhtuda täna? Miks mitte! Peterburi suurklubi võitnud Ühisliigas seitsmest kodumängust vaid ühe, teiste hulgas on alla jäädud nii Permi Parmale kui ka Nižni Novgorodile.

Lisaks segab Zeniti vigastustelaine: trauma tõttu ei saa kaasa teha Colton Iverson, Alex Renfroe, Dmitri Hvostov ja Mateusz Ponitka. Siiski jagub tasemel mehi igasse liini. 

Kalev reisis Peterburi täiskoosseisus.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Kogu mäng järelvaadatavana:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles