17-aastane eestlane valiti Põhjamaade parimaks veemotosportlaseks

Toimetas Kris Ilves
Copy
Stefan Arand.
Stefan Arand. Foto: Eesti Veemoto Liit

Stefan Arand valiti Põhjamaade parimaks veemotosportlaseks 2019. aastal. 17-aastane Arand pälvis selle tunnustuse teist aastat järjest.

Möödunud nädalavahetusel kogunesid Põhjamaade veemootorispordi alaliitude esindajad Tallinnasse aastakoosolekule. Koosoleku kulminatsiooniks oli Põhjamaade aasta parima veemootorisportlase valimine. Lõppvooru esitati kokku viis kandidaati, kelle vahel siis said riikide esindajad valida parima sportlase.

Eesti kandidaadina pääses lõppvooru Stefan Arand, kes tuli hooajal 2019 kaatrite klassis Offshore 3J maailmameistriks, ringrajapaatide GT-30 klassis Euroopa meistriks ja saavutas MMil hõbemedali.

Arandi kõrval olid veel nominentideks jetisportlased Emma-Nellie Ortendahl Rootsist ja Daniel Svae Andersen Norrast, ringrajasportlased Tuukka Lehtonen Soomest ja Laura Lakovica Lätist. Kõigil nominentidel oli ette näidata medalid tiitlivõistlustelt.

«Oli väga keeruline otsustada ja meie jaoks sai põhiliseks argumendiks see, et Stefan suutis võita medaleid nii ringrajapaatidel kui ka Offshore kaatritel. Need on kaks absoluutselt erinevat kategooriat. Olla mõlemas edukas, näitab, kui talendikas on sportlane,» kommenteeris valimisi Soome esindaja, kahekordne paatide F-1 maailmameister Sami Selio.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles