Eesti korvpallurid teenisid otsepääsme EM-finaalturniirile

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Mullu suvel moodustasid 3x3 korvpallis Eesti koondise Jaan Puidet (vasakult), Martin Dorbek, treener Siim Raudla, Maik-Kalev Kotsar ja Joonas Järveläinen.
Mullu suvel moodustasid 3x3 korvpallis Eesti koondise Jaan Puidet (vasakult), Martin Dorbek, treener Siim Raudla, Maik-Kalev Kotsar ja Joonas Järveläinen. Foto: Siim Semiskar

Rahvusvaheline Korvpalliliit (FIBA) jagas nii meeste kui ka naiste arvestuses välja kümme otsepääset tänavu suvel toimuvatele 3x3 korvpalli EM-finaalturniiridele. Eesti teenis pileti mõlemas arvestuses. 

Kokku saab 25.–27 juunini Belgias toimuvatele finaalturniiridele 12 riiki, kaks viimast pääsejat selgitatakse maikuus Rumeenias ja Iisraelis peetavatel kvalifikatsioonivõistlustel. 

Meestest said FIBA 3x3 EMile otsepääsme Serbia (eelmise aasta võitja), Belgia (korraldaja) ning reitingutabeli alusel Venemaa, Holland, Prantsusmaa, Rumeenia, Ukraina, Läti, Itaalia ja Eesti.

Naistest said otsepääsme Prantsusmaa (eelmise aasta võitja), Belgia (korraldaja) ning reitingutabeli alusel Venemaa, Holland, Rumeenia, Ukraina, Läti, Itaalia, Poola ja Eesti.

3x3 korvpalli rahvuskoondiste peatreeneri Siim Raudla sõnul lihtsustab otsepääse tunduvalt võistkondade komplekteerimist. «Juuni lõpp on ideaalne aeg, mil saame ka saalikorvpallureid kasutada. Loodan koondistesse saada parimad mängijad. Naised, kes teenisid möödunud suvel Euroopa mängudel teise koha, on väga motiveeritud. Eesti esindamine EMil võiks auasi olla igale sportlasele. Seda enam, et 3x3 korvpall on nüüd ka olümpiaala.»

Eesti seni parim tulemus FIBA 3x3 Euroopa meistrivõistlustelt pärineb 2014. aastast, kui Martin Dorbek, Siim Raudla, Ardi Oja ja Renato Lindmets naasid Rumeenias toimunud turniirilt kaheksanda kohaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles