Koronaviiruse mõju: järgmisel aastal on kaks sisekergejõustiku tiitlivõistlust

Copy
Maicel Uibo 2018. aasta Birminghami sise-MMil.
Maicel Uibo 2018. aasta Birminghami sise-MMil. Foto: ADRIAN DENNIS/AFP

Maailma kergejõustikuliit teatas, et lükkab selle aasta märtsis Hiinas Nanjingis toimuma pidanud sise-MMi aasta võrra edasi.

Suurvõistluse edasilükkumise põhjuseks on Hiinas leviv koronaviirus. Viimaste andmete kohaselt on Hiinas viirusega nakatunud enam kui 5000 inimest, registreeritud surmajuhtumeid on 131.

Kuigi maailma kergejõustikuliit (WA) kaalus ka võistluse mujale viimist, otsustati see hoopis aasta võrra edasi lükata. «Täname kõiki linnu, kes olid vabatahtlikult valmis võistlust korraldama. Tegime aga otsuse võistlus edasi lükata. Me ei soovi võistlust ära jätta, sest paljud sportlased tahaksid sise-MMil võistelda,» kirjutas WA pressiteates.

Eestlastest oleks Nanjingi sise-MMil stardis olnud mitmevõistleja Maicel Uibo, kes võitis 2018. aasta Birminghami sise-MMil pronksi.

Seega toimub 2021. aastal sisetingimustes kaks suurt kergejõustikuvõistlust - MM ja EM. Viimane peetakse 5.-7. märtsini Poolas Torunis. Euroopa kergeõjustikuliidu presidendi Svein Arne Hanseni sõnul lepiti kokku, et tiitlivõistluste vahele jääb vähemalt kaks nädalat. See on selleks, et sportlastel oleks võimalus mõlemal suurvõistlusel kaasa lüüa.

Hiinas leviv koronaviirus on pööranud rahvusvahelise spordikalendri pea peale. Näiteks lükkusid määramata ajaks edasi 21. – 23. veebruaril Chonglis toimuma pidanud X-mängud.

X-mängud pidid toimuma Chonglis asuvas Gentingi suusakuurordis, mida planeeritakse kasutada ka Pekingi 2022. aasta taliolümpiamängudel.

Koronaviiruse tõttu jäeti Hiinas ära veebruaris toimuma pidanud mäesuusatamise Yanqingi MK-etapp. Naiste korvpalli olümpia kvalifikatsiooniturniir pidi algselt toimuma Foshanis, kuid viiruse tõttu peetakse mängud Belgradis.

Samuti teatas F1 sari, et jälgib pingsalt Hiinas toimuvat, et teha otsus, kas 17. – 19. aprillile planeeritud vormel 1 etapp saab ikka Shanghais toimuda või mitte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles