«Võib-olla näevad Tänak ja Järveoja lähipäevadel väikesi õudusunenägusid.»

Postimees Sport
Copy
Ott Tänak (esiplaanil) ja Martin Järve­oja.
Ott Tänak (esiplaanil) ja Martin Järve­oja. Foto: Hyundai Motorsport

Kuuekordne autoralli maailmameister Julien Ingrassia on õnnelik, et valitsevad ilmatšempionid Ott Tänak ja Martin Järveoja pääsesid Monte Carlo MM-etapil suurest avariist terve nahaga.

Tänavuseks Hyundaisse siirdunud eestlased sõitsid teelt välja neljandal katsel ning tegid hirmuäratava õhulennu. Nad pidid võistluse katkestama ja ekipaaž viidi haiglasse, kuid pärast ühte ööd pääsesid Tänak ja Järveoja arstide hoole alt.

Pärast Monte Carlo rallit, mille Sebastien Ogier ja Ingrassia lõpetasid teisel kohal, sõnas kaardilugeja: «Saadame Martinile ja Otile tervitusi. Võib-olla näevad Tänak ja Järveoja lähipäevadel väikesi õudusunenägusid, kuid nendega on kõik korras.»

Mõistagi rääkis Ingrassia ka Monte Carlo rallist. «Hooaega on põnev alustada ja pinget välja lasta. Võistlusele eelneval nädalal olime Jaapanis, siis Eestis ja läksime seejärel testima.

Monte Carlo on võistkondadele ja ekipaažidele üks raskemaid rallisid. Soovin Toyotale õnne, sest täiesti uus tiim alustas hästi ning samad sõnad lähevad ka rallimeeskonna peakorterisse Soome,» ütles ta. 

Kõik kolm Toyota tehaseekipaaži, kes sõitsid mullu teiste autodega, mahtusid Monte Carlos esiviisikusse. Elfyn Evans ja Scott Martin olid kolmandad, Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen viiendad.

Ingrassia sõnul pole prantslaste kohanemine uue tiimiga olnud üleliia keeruline. «Meil oli selleks detsembris veidi aega, kuid peame siiani avastama, kuidas Toyotas asjad käivad. Samas tundsime end tiimis võrdlemisi kiirelt enesekindlalt ja mugavalt.»

Autoralli MM-sari peaks jätkuma 13.–16. veebruarini sõidetava Rootsi etapiga. Kas see täies mahus toimub, on sooja talve tõttu kahtluse all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles