Neuville'ile suurepärast nõu andnud Sordo: tegin Thierryle teene

Postimees Sport
Copy
Dani Sordo.
Dani Sordo. Foto: EIBNER/Alexander Neis/imago images / Eibner

Monte Carlo MM-ralli võitnud Thierry Neuville tänas pärast triumfi oma meeskonnakaaslast Dani Sordot, kes tuli talle appi. Hispaanlase sõnul usaldas belglane teda väga palju.

Sordo töötas Monte Carlos Neuville'i esiautos, kuna selle tavapärane juht Bruno Thiry haigestus. Gravel crew kaardilugejana jätkas Julian Vial ning töö käis prantsuse keeles, mida Sordo valdab.

Kuna ilmaolud olid tänavu Monte Carlos taas keerukad, oli esiauto töö traditsiooniliselt väga oluline. Nad pidid võistlusekipaažidele teada andma, millised olud teedel valitsevad.

«Kogu nädalavahetus oli keeruline,» ütles Sordo. «Vastutus oli suur ja pidin aru saama teises keeles koostatud legendist. Meie koostöö Thierryga läks aja edenedes paremaks ning lõpuks tegime häid rehvivalikuid. Pühapäeval ütles ta, et kasutab neid rehve, mida mina soovitan.»

Tänu Sordo nõuandele kasutas Neuville viimasel päeval rohkem pehme seguga rehve, mitte ülipehmeid. Algselt oli tal koos tiimiga kavas neljaks katseks kaasa võtta neli ülipehmet ja kaks pehmet.

«Päev toob ilmas muutusi ja ülipehmetega oleks pidamine ühel hetkel lõppenud. Ülipehmed on jää ja väga halbade tingimuste jaoks. Seda pole mõtet kasutada kümne plusskraadi ja märjaga,» selgitas tänavu seitsmel MM-rallil osalev Sordo. Pühapäeval võttis Neuville kaasa kolm ülipehmet ja kolm pehmet.

Muide, näiteks üheksakordne maailmameister ja samuti Hyundaiga sõitev Sebastien Loeb kasutas viimasel päeval ainult ülipehmeid ning päeva keskel olid tema rehvid väga kulunud. Pühapäeval neljandana alustanud prantslane lõpetas ralli kuuendana.

Hispaanlase sõnul valmistas talle rõõmu, et Neuville usaldas teda väga. Tõsi, kui Sordo sõitjakarjäär lõpeb, ei kavatse ta kellelegi esiautot sõita. Ta lisas lõpetuseks, et tegi Monte Carlos oma kolleegile lihtsalt teene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles