Üha kasvav meediatähelepanu häirib Kvitovat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petra Kvitova
Petra Kvitova Foto: SCANPIX

Naiste tennise maailma edetabelis teisel kohal paiknev Petra Kvitova tunnistas, et seoses võimaliku esireketiks tõusmisega talle osaks saav meediatähelepanu on teda häirima hakanud.

Mullune oli Kvitova jaoks tõeline läbimurdeaasta, ta võitis oma karjääri esimese suure slämmi tiitli, alistades Wimbledoni finaalis Maria Šarapova, tõusis aastaga 34. kohalt teiseks ning aitas Tšehhil võita Föderatsiooni karikasarja. Maailma edetabelis jääb Kvitova esireketist Caroline Wozniackist maha vaid 115 punktiga, vahendab Reuters.

Kui Kvitova jõuab järgmisel nädalal Sydney turniiril ning ülejärgmisel nädalal algavatel Austraalia lahtistel kaugemale kui Wozniacki, lähebki ta edetabelis Taani esindajast mööda.

Sellisel juhul oleks Kvitova esimene Tšehhi tennisist pärast Martina Navratilovat, kes edetabeli esikohale tõusnud. Kvitova suur iidol Navratilova paiknes tabeli tipus viimati 1987. aastal.

Reedel lähevad Kvitova ja Wozniacki vastamisi käimasoleval Hopman Cupil ja kuigi omavaheliste mängude seis on 3:2 Wozniacki kasuks, võitis Kvitova mullu just need kõige tähtsamad matšid – Wimbledonil ja aastalõputurniiril.

21-aastane Kvitova tunnistas, et pidevad jutud tema ja Wozniacki rivaalitsemisest on hakanud teda väsitama.

«See on hullumeelne, igal pool, kuhu lähen, küsitakse samu küsimusi,» avaldas ta pressikonverentsil. «Tean, et teie (meedia) jaoks on oluline sellest teada, aga mina tahan lihtsalt mängida ja proovida väljakul end nautida.»

«Eelmisel aastal oli igal suure slämmi turniiril erinev võitja, seega ei tohiks kogu jutt ainult minust olla. Kuigi olen juba suure slämmi turniiri võitnud ja tean seda tunnet ning tahaksin seda Austraalias uuesti kogeda,» jätkas Kvitova. «Aga alles aasta tagasi olin 34. kohal ja ma pole siiani sellega päris harjunud, tahan kõiki oma mänguelemente parandada, mitte mõelda edetabeli esikohast.»

Küsimusele, kas ta parema meelega võidaks veel mõne suure turniiri või oleks maailma esireket, vastast ta: «Okei, ütlen selle välja… mõlemat.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles