Djokovic viitas, et Nadali langemine veerandfinaalis tuleb tennisele kasuks

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Novak Djokovic.
Novak Djokovic. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA

Austraalia lahtistel tennisemeistrivõistlustel on meeste üksikmängus sõelale jäänud kolm mängijat. Esimesena kindlustas koha finaalis Novak Djokovic, teises poolfinaalis kohtuvad Dominic Thiem ja Alexander Zverev. 

Muide, 26-aastane Thiem ega 22-ne Alexander Zverev pole kumbki varem Austraalia lahtistel finaali jõudnud. Neist viimane pole suurel slämmil kunagi kahe parema hulka pääsenud, austerlane on kahel korral otsustava matši kaotanud.

Thiemi teekond poolfinaali oli pealtnäha keerulisem, sest ta pidi veerandfinaalis madistama maailma esinumbri Rafael Nadaliga. Zverev murdis maha Stan Wawrinka.

Pärast poolfinaali 7:6(1), 6:4, 6:3 võitu Roger Federeri üle andis Djokovic mõista, et uute tegijate pealetulek on paratamatu, kuid kasulik kogu alale.

«Zverev pole veel slämmil finaali jõudnud, kuigi seda on juba mõnda aega oodatud, ta mängib kvaliteetset tennist. Dominic [Thiem] on kogemuse paaril korral saanud. Noored tulevad peale ja teevad meil, vanuritel, elu raskeks,» arutles Djokovic pressikonverentsil.

«Muidugi tahan nii kaua kui võimalik võita ja domineerida, ilmselt Rafa [Nadal] ja Roger [Federer] nõustuvad. Kuid olukord muutub, juhtugu see sel või mõnel järgneval aastal. Aga see on meie spordile hea, vajame rohkem tšempioneid.»

Thiemi ja Zverevi poolfinaal toimub homme kõige varem kell 10.30. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles