Kontaveidi turniiri lõpetanud rumeenlanna langes üllatuslikult poolfinaalis: niimoodi kaotada on piinarikas

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Simona Halep (paremal) pidi tunnistama Garbine Muguruza paremust.
Simona Halep (paremal) pidi tunnistama Garbine Muguruza paremust. Foto: Dovgan/UK Sports Pics/SIPA / Dovgan/UK Sports Pics/SIPA

Austraalia lahtistel veerandfinaalis Anett Kontaveidi alistanud Simona Halep sai järgmises ringis mõnevõrra üllatuslikult lüüa. 

Maailma edetabeli kolmanda numbri murdis poolfinaalis maha Garbine Muguruza (WTA 32.). Kuigi hispaanlanna pani oma paremuse maksma kahes setis 7:6(8), 7:5, oli matš väga pingeline ja kestis üle kahe tunni.

Esimese vaatuse kiires lõppmängus oli Halepil kasutada kaks settpalli, kuid kumbagi ei õnnestunud realiseerida. Teises setis oli rumeenlanna ees 5:3, kuid kaotas seejärel neli geimi järjest ja ühtlasi ka matši.

Uue nädala edetabelis teiseks tõusev Halep oli kohtumise järel selgelt löödud ning kirus kasutamata jäänud võimalusi. «Niimoodi kaotada on piinarikas. Mul on praegu väga raske. Aga elu läheb edasi,» tõdes ta kaotuse järel.

«Arvan, et ma pidanuks tähtsaid punkte julgemalt mängima. Võib-olla muutusin veidi kaitsvaks neil punktidel, kus võinuks domineerida. Vastane servis olulistel hetkedel väga hästi, minu pallingukaitse polnud täna hea. Usun, et tegime mõlemad korraliku partii, aga Garbine oli täna veidi tugevam.»

Turniirile asetuseta tulnud Muguruza rõhutas, et ta ei lasknud masti maha ka raskematel hetkedel. «Teadsin, et Simona vastu tuleb väga keeruline matš. Üritasin mängus püsida ja andsin endast kogu aeg maksimumi,» sõnas ta. 

«Veel kaks nädalat tagasi ei osanud ma mõelda, et Austraalias nii kaugele jõuan. Võtsin päeva ja mängu korraga. Nüüd olen finaalmatši eel väga ärevil.»

Naiste üksikmängu finaalis kohtub Muguruza Sofia Keniniga (WTA 15.). Poolfinaalis maailma esinumbrist Ashleigh Bartyst 7:6(6), 7:5 jagu saanud ameeriklanna pole varem suure slämmi turniiril kahe parema sekka jõudnud. 

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles