Mesimagusa võidu teeninud Pärnu astus pika sammu play-offi suunas, kangelaseks kerkis üllatusmees (1)

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Pärnu Sadama peatreener Heiko Rannula hoolealustele näpunäiteid jagamas.
Pärnu Sadama peatreener Heiko Rannula hoolealustele näpunäiteid jagamas. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eesti-Läti korvpalliliigas alistas Pärnu Sadam kodusaalis lähikonkurentide duellis 93:89 Tallinna Kalev/TLÜ ning kindlustas kohta kaheksa parema hulgas.

Võrdselt kulgenud kohtumises võitsid külalised avaveerandi 24:20, kuid poolajaks pääsesid võõrustajad omakorda kolmega ette. Pärnu kasvatas korraks edu kaheksale, kuid Kalev/TLÜ lappis vahe kiiresti kinni. Otsustava neljandiku eel olid suvepealinlased ikka kolme punktiga peal. 

Viimased kümme minutit kulgesid väga pingeliselt, kord oli peal üks, siis jälle teine. Veel 1.23 enne lõpuvilet oli seis viigis 85:85, kuid siis tabas Norman Rüütsalu kolmese ja viis Pärnu kolmega ette. Lõpuks osutuski see piisavaks, võõrustajad enam edu käest ei andnud. 

Suvepealinlaste kangelaseks kerkis ülitähtsa kolmese tabanud Rüütsalu, kes tõi üleplatsimehena 21 punkti (kaugvisked 9st 5). Kusjuures enne tänast oli 19-aastase tagamängija keskmine punktisaak üheksas kohtumises 1,67. 

Kalev/TLÜ resultatiivseim oli Ronald Mcghee 19 silmaga. 

12 kaotuse kõrvale üheksanda võidu saanud kodumeeskond kindlustas tabeli kaheksandat ehk viimast play-offi kohta. Pealinlastele oli kaotus aga valusaks tagasilöögiks, sest Pärnust lahutab neid nüüd juba kolm võitu. 

Foto: Kuvatõmmis
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles