Ajastu lõpp: Yamaha leidis Valentino Rossile asendaja

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Valentino Rossi.
Valentino Rossi. Foto: imago images/Pacific Press Agency/Scanpix

Yamaha tehasemeeskond andis teada, et 2021. aastast vahetab seitsmekordse Moto GP maailmameistri Valentino Rossi välja Fabio Quartararo.

«Sõitjateturul valitsevast olukorrast tingituna palus Yamaha mul oma tuleviku osas otsuse teha. Mina jäin aga eelmisel aastal öeldu juurde, et soovin otsuste tegemiseks lisaaega, kuna ei soovi neid teha rutakalt. Yamaha käitus seepeale vastavalt ning otsustas läbirääkimised lõppenuks kuulutada,» vahendab BBC itaallase sõnu. 

Kui jätta kõrvale kaheaastane Ducati kõrvalehüpe hooaegadel 2011-2012, on 41-aastane Rossi Yamahale truu olnud alates 2004. aastast. Üheskoos on võidetud neli Moto GP tiitlit, millest viimane, tõsi,  jääb 2009. aastasse. Mullu kihutas itaallane poodiumile kahel etapil ning hooaja kokkuvõttes platseerus Rossi seitsmendaks. 

Kuigi Yamaha esindusmeeskonnas Rossi ei jätka, ei tähenda see, et ta kaherattaliste maailmast kaoks. Lõpliku otsuse oma tuleviku osas teeb ta tänavuse aasta teises pooles, kuid väikese vihje itaallane juba andis. 

«Mu esmane eesmärk on tänavu olla konkurentsivõimeline ja seejärel jätkata Moto GP sõitjana ka järgmisel aastal,» sõnas ta. «Olen lihtsalt õnnelik, et kui ma peaksin jätkama, siis tean, et Yamaha on valmis minusse ressurssi pühendama. »

20-aastane Quarararo jaoks oli eelmine aasta tema debüüthooaeg kaherattaliste kõrgeimas sarjas. Yamaha tütarmeeskonna Petronas ridades tõusis ta poodiumile seitsmel puhul. Tänavu jätkab ta Petronase meeskonnas kihutamist, aga järgmisel aastal moodustab ta Yamahas meeskonna hispaanlase Maverick Vinalesega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles