Austria tennise ajalugu teinud Thiem jõudis slämmiturniiril kolmandat korda finaali

Kris Ilves
, reporter
Copy
Dominic Thiem.
Dominic Thiem. Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS

Austria tennisemängija Dominic Thiem tegi Austraalia lahtistel meistrivõistlustel ajalugu, olles esimene austerlane, kes pääsenud sealsel slämmiturniiril finaali. 

Thiem (ATP 5.) alistas kolm tundi ja 42 minutit kestnud poolfinaalmängus Saksamaa esindaja Alexander Zverevi (ATP 7.) 3:6, 6:4, 7:6, 7:6. 

Zverev raiskas kolmandas setis 5:4 eduseisul kaks murdepalli ning sett läks kiiresse lõppmängu, mille Thiem võitis 7:3. Neljanda seti kiires lõppmängus haaras Thiem 3:0 algedu, mida enam käest ei andnud ja võitis 7:4.

Thiem on nüüd paremuse maksma pannud viies järjestikuses kiires lõppmängus, sest hispaanlase Rafael Nadaliga peetud veerandfinaalis kallutas austerlane enda kasuks koguni kolm kiiret lõppmängu.

Thiemi eelmine tippmark Austraalia lahtistel oli neljandasse ringi pääsemine (2017, 2018). Nüüd on 26-aastane austerlane finaalis, kus kohtub serblase Novak Djokoviciga (ATP 2.), kes on Austraalia lahtistel triumfeerinud rekordilised seitse korda. 

Thiem kordaks Djokovici alistamise korral Thomas Musteri saavutust. Muster on seni ainus austerlane, kes teeninud suure slämmi turniiriil esikoha (1995 Prantsusmaa lahtised). Thiem on kaks korda finaalis mänginud – mullu ja tunamullu Prantsusmaa lahtistel –, kuid mõlemal puhul kaotanud Nadalile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles