Northugi mantlipärija? Norra meistrivõistlustel sündis suurüllatus!

Postimees Sport
Copy
Ansgar Evensen.
Ansgar Evensen. Foto: NTG Lillehammer Langrenn/Facebook

Sel nädalavahetusel peetakse Norra meistrivõistlusi ning täna kärgatas sprindis üllatuspaugu Ansgar Evensen - 19-aastasest noormehest sai pärast Petter Northugi 2006. aasta tiitlit esimene juuniorideklassi suusataja, kes Norra täiskasvanute tšempioniks kroonitud.

«Mu isa oli noorte- ja juuniorideklassis samuti väga heal tasemel, seega oli suusatamine mulle loomulik valik. Aga mu iidolid on Petter Northug ja Johannes Høsflot Klæbo,» vahendas langrenn.com pressikonverentsil ajakirjanikest ümber piiratud üllatusvõitja juttu.

Nende eeskujul otsustas Evensen sõidu saatuse pika spurdiga. «Mulle meeldib selline taktika. Olen juunioride klassis nii korduvalt talitanud. Enamasti edukalt. Aga jah, nüüd meeste hulgas... Selleks peab omajagu julgust olema. Tunne on võrratu! Kindlasti olen Northugilt kõvasti inspiratsiooni saanud,» sõnas Norra suusatamise järjekordne täht.

Suusakuningas Klæbot stardis polnud, eelnevalt soosikuks peetud Finn Haagen Krogh teenis poolfinaalis reeglitevastase rajavahetuse eest diskvalifitseerimise. Pronksimees Sindre Bjørnestad Skar tunnistas pärast võistlust, et alahindas tundmatut ja kvalifikatsioonis alles 16. aega näidanud Evenseni. «Keegi ei arvestanud temaga. Aga sellised šokid on tegelikult lahedad!» lausus Skar.

Naistest oli samuti vabatehnikasprindis parim olümpiavõitja ja viiekordne maailmameister Maiken Caspersen Falla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles