MK-punkte teeninud suusahüppaja Artti Aigro kiitis uut varustust, mida ta suusafirmalt spetsiaalselt palumas käis

Carl-Robert Puhm
Copy
Artti Aigro.
Artti Aigro. Foto: Tomi Hänninen / imago/Newspix24

Jaapanis Sapporos peetud suusahüpete MK-etapil 25. kohaga tänavuse hooaja punktiarve avanud Artti Aigro kiitis võistlusjärgses intervjuus Postimehele enda uut varustust, mis annab talle hüppemäel palju lisameetreid.

Aigro sõnul võib tänavused esimesed punktid kirjutada paljuski just uute suuskade ja hüppekombinesooni arvele. «Saime varustuse lõpuks enam-vähem paika. Seda ei anna võrrelda sellega, mis meil enne oli. Sain uued suusad ja kombe, mis aitavad hüppepikkusele kõvasti kaasa. Lisaks oleme paika saanud ka hoovõtuasendi.»

20-aastane suusahüppaja rääkis, et uusi suuski käis ta suusafirma inimestelt spetsiaalselt küsimas. «Suusad sain nii, et läksime nelja hüppemäe turneel Fischeri (suusafirma - toim.) hooldemehe juurde ja küsisime, kas oleks võimalik uusi suuski saada. Pärast 2018. aasta Ruka MK-etapi 19. kohta öeldi mulle, et kui ma tulen veel kaks korda punktile, saan tasuta suusad.

Kuigi ma polnud rohkem punkte teeninud, läksime seekord ise küsima. Kui nad nägid, mida kõike ma oma suuskadega teinud olen – raskuseid ette pannud, et tasakaal paika saada jne  –, siis ütlesid nad kohe, et kindlasti saad uue varustuse.

Uue hüppekombinesooni jaoks läksime Meiningeri tehasesse ja võtsime seal uued mõõdud. Ootasime kohapeal, kuni kombed valmis õmmeldi, et neid kohe selga proovida. Sobisid,» pajatas ta.

Aigro hüppas täna esimeses voorus 126 meetrit, kuid piirdus teises voorus 104,5 meetrise hüppega. Ometi leidis eestlane, et tehniliselt võis teine katse isegi parem olla.

«Sapporo mägi on selline, kus tuulest sõltub palju. Kui tuult vastu ei tule, pole siin eriti midagi teha. Esimesel hüppel tuulega vedas, teisel jällegi mitte. Avahüppe äratõuge oli tehnika poolest isegi halvem kui teine. Aga tuul päästis ära ja viis mu kaugele. Kindlasti polnud kumbki hüpe ideaalne,» selgitas Aigro.

Homme peetakse Sapporos hüppevõistlus täpselt samal mäel, kus täna. «Tänane võistlus andis kindlasti enesekindlust juurde. Hetkel pole veel homse peale väga mõelnud, aga tehniliselt üritan homme paremini teha,» lõpetas teist korda MK-punkte teeninud eestlane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles