Suurepärase partii teinud Kotsar sai kõvasti kiita: karjääri parim mäng!

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Maik-Kalev Kotsar palli pealt surumas.
Maik-Kalev Kotsar palli pealt surumas. Foto: Katie Dugan/Gamecock Central

USA korvpalli üliõpilasliiga NCAA vedas Maik-Kalev Kotsar South Carolina kindla 76:54 võiduni Missouri üle. 

South Carolina kontrollis suuremat osa mängust, võites avapoolaja 39:26, kasvatades järgneval 20 minutil edu veelgi. Teisel poolajal Missouri vahet 11 punktist vähemaks ei saanudki. 

Võistkonna edus oli suur roll põhiviisikus alustanud Kotsaril, kes oli mitmes näitajas üleplatsimees. Ta viskas 27 minutiga 21 punkti, hankis 11 laupalli ning kirja läks neli viskeblokeeringut. 

South Carolina peatreeneril Frank Martinil jagus 23-aastase eestlase suunas vaid kiidusõnu. «Maik tegi oma ülikoolikarjääri parima mängu,» rõõmustas kogenud juhendaja.

Kotsar ise jäi tagasihoidlikumaks: «Tundsin end hästi, aga ma ei mõelnud, et otseselt oma esitusele. Võtsin rünnaku korraga ja üritasin tiimi võidule aidata.»

Neljandat ehk viimast aastat ülikoolis pallival keskmängijal on käsil korralik hooaeg. Seni on Kotsar 20 mängus visanud keskmiselt 9,3 punkti ja noppinud 6,4 lauda. 

South Carolina on Southeastern konverentsis võitnud kaheksast mängust viis, millega hoitakse 14 tiimi konkurentsis kuuendat kohta. 

Kiitust väärib Artur Konotšuk, kes aitas Southern Missi lisaajal 74:68 võidule Charlotte 49ersi üle. Meie mees viskas koguni 43 mänguminutiga 15 punkti ja võttis viis lauapalli.

Korraliku esituse tegi ka San Franciscos mängiv Taavi Jurkatamm, kes viskas 23 minutiga neli punkti, hankis seitse lauapalli ja jagas neli resultatiivset söötu. Paraku tuli vastu võtta 79:83 kaotus Gonzagalt.

Kümnest mängust kolm võitnud Southern Miss USA konverentsis 12. kohal, San Francisco hoiab West Coastis viie võidu ja nelja kaotusega neljandat kohta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles