Henri Drell tegi kuulsa NBA talendiküti silme all üle pika aja arvestatava esituse

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Henri Drell (palliga).
Henri Drell (palliga). Foto: Victoria Libertas Pesaro Basket/Facebook

Itaalia korvpalli kõrgliigas sai Pesaro küll järjekordse kaotuse, kuid üle pika aja sai Henri Drell korralikult platsil mütata. 

Eestlase koduklubi pidi 21. vooru matšis võõral väljakul tunnistama Miloš Teodosici veetava Bologna Virtuse 106:89 paremust. Legendaarne serblane panustas 22 minutiga 15 punkti ja kaheksa resultatiivset söötu. Võõrustajad otsustasid mängu saatuse kolmandal veerandajal, mis võideti 29:11.

Pingilt sekkunud Drell sai mänguaega 18 minutit, visates selle ajaga kuus punkti (kolmesed 4st 2). Lisaks läks kirja kaks resultatiivset söötu. 19-aastase eestlase väljakul viibides oli võistkond vaid kahe punktiga miinuses, see oli tiimi üks paremaid näitajaid.

Kuigi meie mehe statistika polnud midagi erilist, siis veidi positiivsust lisas eilne õhtu küll. Eelnevas kaheksa matši peale oli Drell visanud vaid kaks punkti ning tema mänguaeg oli väga episoodiline. Viimati sai ta nõnda palju minuteid 24. novembril. 

Vähetähtis pole ka fakt, et Pesaro ja Virtuse mängu oli kohapeal jälgimas ESPNis töötav tuntud NBA draftianalüütik ja talendikütt Mike Schmitz. Jänki, kes oli jälgimas ka Drelli tiimikaaslast, 19-aastast Paul Ebouat (viskas 25 minutiga 10 punkti ja hankis 9 lauapalli), märkis eestlase ära ka oma Twitteri postituses. 

Pesaro teatas sotsiaalmeedias, et Drell on veebruari lõpus peetavateks saanud kutse Eesti rahvuskoondisesse.

19 mängust vaid ühe võitnud Pesaro püsib kindlalt viimasel kohal, lähimad konkurendid jäävad nelja võidu kaugusele. Põhiturniiri lõpuni jääb veel 11 kohtumist. 

Standings provided by Sofascore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles