Vastuvoolu ujunud nooruk jätkas maailma ühe kuulsaima jalgpallidünastia seeriat

Henry Lääne
Copy
Daniel Maldini.
Daniel Maldini. Foto: Spada/Lapresse/ZUMAPRESS.com

Jalgpallifänn teab, et perenimi Maldini on Itaalias tugev valuuta. Täna tegi AC Milani särgis debüüdi Maldinide vutidünastia noorim liige Daniel.

Kõik sai alguse 1954. aastal, kui kaitsjana tegutsenud Cesare Maldini debüteeris Milano suurklubi särgis. Kokku esindas Triestest pärit pallur Milani 412 kohtumises, tulles neljakordseks Itaalia meistriks.

Cesare poeg Paolo on dünastia kuulsaim liige. Teda peetakse jalgpalliajaloo üheks paremaks keskkaitsjaks ning terve karjääri Milanis veetnud äss sai tiimi särgis väljakule suisa 902 matšis. Itaalia meistritiitleid võitis ta seitse tükki, Meistrite liigas triumfeeris suisa viis korda.

Paolo 18-aastane poeg Daniel sekkus täna 1:1 lõppenud lahingus Veronaga Milani särgis mängu matši kolmandal üleminutil. Kui vanaisa ja isa olid kaitsjad, siis Daniel müttab väljaku teises otsas - tegu on ründajaga.

Ehkki Milan on endiselt Itaalia üks kuulsamaid tiime, pole nende käekäik viimastel aastatel kuigi hea olnud. Tänavu ollakse Serie As kaheksandal kohal, võrdsete punktide peal Ragnar Klavani leivaisa Cagliari ja Parmaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles