Surmaga lõppenud harjumus: Kobe Bryant lendas pidevalt helikopteriga

Postimees Sport
Copy
Kobe Bryant on NBA legend, kes viskas karjääri jooksul 33 643 punkti, võttis 7047 lauapalli ja jagas 6306 resultatiivset söötu.
Kobe Bryant on NBA legend, kes viskas karjääri jooksul 33 643 punkti, võttis 7047 lauapalli ja jagas 6306 resultatiivset söötu. Foto: Jae C. Hong/AP

Täpselt nädal aega tagasi helikopteriõnnetuses surnud korvpallilegendi Kobe Bryanti jaoks olid kopterisõidud tavapärased.

Korvpallurikarjääri ajal lendas Bryant igale Los Angeles Lakersi kodumängule oma kodust helikopteriga. Et tegemist oli väga pühendunud isaga oma neljale tütrele, oli tal nii võimalus lastega rohkem aega veeta.

CNN kirjutab, et lisaks pere peale mõtlemisele kasutas Bryant helikopteriga lendamist ka oma tervise heaks – nii ameeriklase selg, põlved kui ka jalad olid hooaegade jooksul saanud kõvasti vatti ning kiire lend kopteriga oli parem kui autosõit Los Angelese kesklinnas asuvale areenile.

Eelmisel pühapäeval allakukkunud kopter, kus olid lisaks Bryantile veel kaheksa inimest, oli Sikorsky S-76B, mis oli CNNi teatel korvpalliajaloo ühe parema palluri eelistatud kopter.

Õnnetuses said Bryanti kõrval surma tema 13-aastane tütar Gianna, Orange Coasti ülikooli korvpallimeeskonna peatreener John Altobelli, tema naine Keri ning nende tütar Alyssa. Pardal viibisid ka Gianna korvpallitreener Christina Mauser, Sarah Chester ja tema tütar Payton ning kogenud piloot Ara Zobayan.

Kopter kukkus alla Los Angelese kesklinnast umbes 50 km kaugusel Calabasases. Lõuna-Californias oli tihe udu ning pealtnägijate sõnul oli kuulda, kuidas õhusõiduki mootor töötas vahetult enne õnnetust katkendlikult. Lennuinfo põhjal oli kopteri kiirus allakukkumise ajal ligemale 300 km/h.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles