Mitte ainult Eestis: laskesuusatajad ei saanud plusskraadide tõttu Saksamaal startida

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Fotol Tehvandi staadion 31. jaanuaril.
Fotol Tehvandi staadion 31. jaanuaril. Foto: Tiit Tammemäe

Samal ajal, kui maailma tipplaskesuusatajad valmistuvad 12.–23. veebruarini Itaalias Anterselvas toimuvateks maailmameistrivõistlusteks, rügab ala pealekasv IBU karikasarjas. 

Sel nädalal pidanuksid laskesuusatajad startima Saksamaal Arberis, kuid vihm ja plusskraadid ei luba seal võistlust pidada, mistõttu jäeti hooaja kuues osavõistlus ära. 

Selle asemel rändavad sportlased kohe Itaaliasse Martelli, kus pidi niikuinii toimuma hooaja seitsmes etapp. Sinna jäädakse kokku kaheks nädalaks, et kõik vajaminevad sõidud ära pidada.  

Seejärel võõrustab IBU karikasarja sõitjaid juba Otepää, kus 24. veebruaril peaks avalähte saama laskesuusatamise EM. Seda mõistagi ainult siis, kui siinsed rajad õnnestub katta piisava koguse lumega. 

«Kuna ilmaennustus lubab lähiajaks vaid üksikuid külmakraadidega öid – ja neidki vaid väikeste miinustega –, siis otsime muid lahendusi, et vähemalt see jõuproov päästa,» sõnas Tehvandi spordikeskuse juhataja Jaak Mae eelmise nädala lõpus Postimehele.

«Selleks peame rentima mobiilse konteineri, mis koostöös tavaliste kahuritega peaks usutavasti vajaliku töö ära tegema. Aga kuna nende tootlikkus on üsna väike, vajame ikkagi ka looduslikku külma. Vastasel juhul õnnestub maha saada väga lühike suusaring.»

Tulekahju kustutamist ei hõlbusta põrmugi ka tõsiasi, et Nuustaku pole ainuke paik, mis lumepuuduse all kannatab. «Skandinaavias pole ainsatki vaba seadeldist. Vaatame parasjagu Lõuna-Euroopa poole,» ütles Mae.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles