Jaanimaa siirdus Venemaa tippmeeskonda

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Rohkem jalgpallist tuttav Moskva Spartak on Eesti koondislase Dener Jaanimaa uus koduklubi.
Rohkem jalgpallist tuttav Moskva Spartak on Eesti koondislase Dener Jaanimaa uus koduklubi. Foto: Helin Potter

Mullu Eesti parimaks käsipalluriks valitud Dener Jaanimaa lahkus Ukraina klubist Zaporožje HC Motor ja siirdus naaberriigi Venemaa tippmeeskonda Moskva Spartak. Eelmisel kahel hooajal kohalikel meistrivõistlustel hõbeda võitnud klubiga sõlmis eestlane 1,5-aastase lepingu.

Pärast kaheksat Saksamaa-aastat liitus Jaanimaa läinud suvel Euroopa Meistrite liigas esineva Motoriga, kuid vaid seitse kuud hiljem liikus edasi. «Moskvalaste esmane huvi tekkis juba detsembris, siis võtsin vaid teadmiseks, sest olin mõtetega juba talvepuhkusel. Koondisepausi ajal läks jutt tõsisemaks ja täna andsin lepingule allkirja,» selgitas Jaanimaa.

«Otsust polnud keeruline vastu võtta, sest esiteks on kõik tingimused suurepärased. Teiseks ikkagi selline linn nagu Moskva, vähetähtis pole fakt, et kodu on vaid ühe lennu kaugusel. Peamine on siiski, et meeskonnal on suured ambitsioonid ja projekt, mida kokku pannakse, tundus eriliselt huvitav,» tunnistas üheksandasse välisklubisse siirdunud paremsisemine.

Moskva Spartak on käsipallimaailmas vägagi noor klubi, sest asutati alles kaks ja pool aastat tagasi. Eriloa alusel liituti kohe Venemaa superliigaga ning kahel esimesel hooajal võideti kohaliku käsipalli valitseja HC Tšehhovskije Medvedi järel hõbemedalid. Eurosarjas pole edu saavutatud ja mõlemal aastal pudeneti juba EHF Cupi avaringis.

«Olles osa Venemaa suurimast spordiklubist luuakse siin käsipalliski väga head tingimused. Hetkel koostatakse peasponsori toel ja nõudmisel uut tiimi, et hiljemalt järgmisel aastal Venemaa meistriks tulla ja Meistrite liigasse jõuda,» teadis Eesti koondises 76 mänguga 292 väravat visanud Jaanimaa, kellega koos siirdus Motorist Spartakisse ka Ukraina koondislane Stanislav Žukov.

Meeskonna peatreenerina tegutseb mängijana maailma- ja Euroopa meistriks tulnud Oleg Kulešov. 45-aastane venelane mängis pea kümme aastat Saksamaal, kus võitis SC Magdeburgiga nii koduse meistrikulla kui Meistrite liiga. Treenerina juhendas ta aastatel 2012-15 Venemaa koondist, aga ka Saksamaa klubi HF Springe ja enne sügisel Spartaki etteotsa asumist Krasnodari SKIF-i.

«Maailmatasemel mängujuht Kulešovi ma teadsin, aga isiklikult ei tundnud. Minu endine treener Kielist, Alfred Gislason oli aga ka tema juhendaja Magdeburgis ning tean, et Kulešov võttis minu tausta uurimiseks islandlasega ühendust. Igal juhul olen väga rahul, täielikult motiveeritud ja ootan suure huviga uut väljakutset,» sõnas neljakordne Eesti parim käsipallur.

Enne Motori mängis Jaanimaa veel Rootsi klubis LIF Lindesberg ning kaheksa Saksamaa aasta jooksul EHV Aue, ThSV Eisenachi, HSV Hamburgi, THW Kieli, MT Melsungeni ja TuS N-Lübbecke ridades. Motoriga võitis 30-aastane eestlane Ukraina superkarika ning SEHA- ja Meistrite liiga mängudes jäi tema arvele 16 mänguga 37 väravat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles