Rootslasest maailmameister põrus dopinguproovis: kahtlustan sabotaaži (1)

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Jenny Fransson võitis Rio olümpiamängudel pronksmedali.
Jenny Fransson võitis Rio olümpiamängudel pronksmedali. Foto: Toru Hanai/REUTERS

Rio olümpiamängudel naiste vabamaadluses pronksmedali võitnud ning 2012. aasta maailmameister, rootslanna Jenny Fransson põrus dopinguproovis.

32-aastase Franssoni dopinguproovist leiti anaboolse steroidi metüültestosterooni jälgi. Rootsi maadlusliidu pressiteate kohaselt on praeguseks analüüsitud vaid sportlase A-proovi. Kuni B-proovi tulemuste saabumiseni eemaldati Fransson Rootsi koondise nimekirjast.

Rootsi antidopingu sõnul sattus keelatud aine Franssoni organismi suukaudsel manustamisel. Sportlase enda sõnul pole ta teadlikult dopingut tarvitanud. Küll aga kahtlustab ta sabotaaži. «Ma ei taha sedasi mõelda, aga ainus võimalus on, et keegi tegi mulle seda mulle meelega,» sõnas maadleja.

Maailma edetabeli teist numbrit Franssoni peeti kuni 68 kg naiste seas üheks Tokyo olümpia medalisoosikuks. Karjääri jooksul on ta võitnud MM-kulla (2012) ning pronksi (2019), EMilt on tal ette näidata kuldmedal (2018) ning kaks pronksmedalit (2008, 2009). Rio olümpiamängudelt tõi ta koju pronksmedali (2016).

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles