Kruuda eest unelmate võimaluse napsanud Soome rallitalent on pildilt kadunud: asi oli puhtalt rahas

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Jari Huttunen
Jari Huttunen Foto: Hyundai Motorsport GmbH

Mõned aastad tagasi Soome autoralli üheks suuremaks tulevikulootuseks peetud Jari Huttuneni karjäär pole oodatud teed kulgenud.

Praegu 25-aastane Huttunen pidanuks tuule tiibadesse saama 2017. aastal, mil ta valiti Hyundai tiimi WRC2-sarja sõitjaks. Samal konkursil edestas soomlane teiste hulgas Karl Kruudat, aga ka näiteks tänavust MM-sarja debütanti Kalle Rovanperät. Katsetel tuli autot testida kruusal ja asfaldil ning vestelda võistkonna juhtidega. 

Veel mullu suvel viitas Hyundai pealik Andrea Adamo, et Huttunen võiks järgmisel hooajal WRC-masinasse istuda, ent nõnda ei läinud. Soomlane on sootuks pildilt kadunud. 

«Hyundai tahtnuks Jarit aidata, kuid nad valisid tänavu WRC2-programmi Nikolai Grjazini ja Ole Christian Veiby. Asi oli puhtalt rahas,» sõnas rallimehe mänedžer Marcus Grönholm Soome meediale. «Meile öeldi, et koguge piisavalt raha, siis saate ka sõita. Andsin kohe mõista, et see pole võimalik.»

Praegu on paigas, et Huttunen osaleb Hyundai i20 R5 masinaga Rootsi rallil WRC3 arvestuses. Kuigi ülejäänud hooaeg on lahtine, et kaota Grönholm lootust: «Jarile võistlusplaani koostamine käib.»

Pärast konkursi võitmist osales Huttunen 2018. aastal WRC2-sarja seitsmel etapil, jõudes poodiumile vaid korra, Soomes. Mullu osales ta Hyundaiga kahel MM-rallil: Soomes läks WRC2-arvestuses kirja teine koht, Portugalis tuli avarii tõttu katkestada. Lisaks anti talle võimalus Škoda Fabia R5 autoga, kuid Rootsis sõitis ta taas rajalt välja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles