Tennisenaiskonna treener nimetas kolm põhjust, miks Kaia Kanepi puudub (1)

Ville Arike
, reporter
Copy
Tennisenaiskonna treener-kapten Märten Tamla.
Tennisenaiskonna treener-kapten Märten Tamla. Foto: Tairo Lutter

Homme algaval tennise Föderatsiooni karikavõistluste turniiril Tallinnas ei kuulu teatavasti Eesti koondisse Kaia Kanepi. Naiskonna treener-kapten Märten Tamla avas tänasel pressikonverentsil tagamaid.

«Eesti koondise eest mängimine on minu jaoks auasi. Kui kutse tuleb, peab mängija tahtma oma riiki esindada. Mitte nii, et tulen ja mängin ainult siis, kui tahan, kui olümpiale pääsemine või miski muu asi mängus,» alustas Tamla.

Ta jätkas: «Teiseks ütlesin tüdrukutele juba kaks nädalat tagasi, et võistkond jääb niisuguseks nagu see on. See tähendas, et saime rahulikult oma plaane ellu viia ja trenni teha. Eelmised aastad on näidanud, et niisuguse rahuliku valmistumise korral on tulemused olnud paremad.

Kolmandaks tuleb vaadata ka tulevikku. Peame mitte tegema ühekordseid otsuseid, vaid selle võistkonnaga arenema.»

Eesti koondist esindavad Anett Kontaveit, Elena Malõgina, Katriin Saar, Valeria Gorlatš ja Saara Orav. Homme kell 16 kohtutakse Lasnamäel Tallinki tennisekeskuses FedCupi Euro-Aafrika tsooni esimese grupi turniiri avamatšis Kreekaga. Samasse alagruppi kuuluvad veel Itaalia ja Austria. Tamla sõnul on eesmärk jõuda alagrupis kahe parema hulka ehk laupäevasesse play-off-matši, mille võitja tõuseb Maailmaliigasse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles