Naisrattur solvas UCI presidenti Pat McQuaidi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chloe Hosking
Chloe Hosking Foto: Wikipedia.org

Austraalias avati maanteerattahooaeg ning esimese naiste sõidu Jayco Bay Classicu Geelongis võitis 21-aastane austraallanna Chloe Hosking, kes sõidab tuleval hooajal Specialized-lululemon naiskonnas.

Noorelt naiselt küsiti sõidujärgses intervjuus ka kommentaari rahvusvahelise rattaliidu presidendi Pat McQuaidi arvamusele, et naiste rattasport pole veel piisavalt arenenud, et UCI’l oleks mõtet sekkuda ja kinnitada naisratturitele palga alampiir, vahendab Rattaprofid.ee.

«Mis sa oskad öelda, Pat McQuaid on m**n,» kommenteeris Hosking. «Väita maailma suurimal naiste rattaspordisündmusel, et me ei vääri miinimumpalka, me pole piisavalt arenenud – kuidas me saaksimegi areneda, kui vahendite olemasoluks peaksime käima tööl, sest ei saaks muidu sporti teha.»

Neiu pidas suurima naiste rattaspordisündmuse all silmas maanteesõidu MMi, mis sellel aastal toimus Taanis Kopenhaagenis. Selle võitis teist korda järjest itaallanna Giorgia Bronzini ning paljud on kritiseerinud, et naiste rattasõit on igav.

«Meedias on öeldud palju negatiivseid asju meie spordiala kohta, eriti pean silmas väiteid, et see on igav ja me ei väärigi miinimumpalka. Minu jaoks oli see üks põnevamaid sõite, kus olen osalenud. See on ka ainuke sõit, mida kantakse üle televisioonis. On ebaõiglane, et ainult selle ühe sõidu puhul luuakse stereotüüp naiste rattaspordist,» lisas Hosking.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles