Metsikus hoos 19-aastane Norra komeet ei suuda Dortmundi Borussia eest väravate löömist lõpetada

Henry Lääne
Copy
Erling Braut Haaland väravat tähistamas.
Erling Braut Haaland väravat tähistamas. Foto: INA FASSBENDER/AFP

Talvise üleminekuakna ajal Salzburgist Dortmundi Borussiasse siirdunud ründaja Erling Braut Haaland on pärast Saksamaale kolimist jätkanud suurepärast hoogu. Täna sai temast esimene pallur, kes on Saksamaa kõrgliigaklubi eest löönud nelja esimese kohtumisega kaheksa väravat.

19-aastane kesktormaja lõi käimasoleval hooajal Salzburgi eest Austria kõrgliigas vähem kui poole aastaga 14 kohtumises 16 väravat ning oli hoos ka Meistrite liigas. Seega oli loogiline, et Haaland oli talvel kuum kaup.

Väidetavalt maksis Dortmund Salzburgile norralase eest 20 miljonit eurot ning Haaland on hinnalipikut enamgi kui õigustanud: Saksamaa meistrisarjas on tal kolme mänguga koos seitse tabamust.

Täna sai ta Dortmundi eest platsile neljandat korda, sekkudes karikamatšis Bremeni Werderi vastu mängu pärast avapoolaega. Tal kulus veidi enam kui paarkümmend minutit, et 67. minutil lüüa kaheksas värav Dortmundi särgis.

Tõsi, 194 cm pikkuse jalgpallikomeedi hea hoog ei suutnud täna Dortmundi päästa – Werder võitis 3:2.

Muide, kohtumises säras teinegi Borussia pallur. Endise USA koondislase Claudio Reyna pojast Giovannist sai 17 aasta ja 82 päeva vanuselt Saksamaa karikavõistluste ajaloo noorim väravalööja.

Järgmine võimalus väravaid paugutada avaneb Haalandil sel laupäeval, kui Dortmund sõidab Bundesligas külla Leverkuseni Bayerile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles