GALERII ⟩ Simple Sessioni naiste BMX-võistlusel võtavad mõõtu 9 riigi olümpialootused

Postimees Sport
Copy

8.–9. veebruarini Saku Suurhallis toimuval Simple Sessionil näeb tänavu taas üles astumas maailma parimaid naistrikirattureid. 

Sister Session 20 võistlused, kus võtavad medalite nimel mõõtu 13 sportlast 9 riigist, toimuvad pühapäeval kell 15.50 – 17:00, vahetult enne põhivõistluse BMX-finaale.

«Kuna üha suurem hulk naisi on leidnud tee BMX-ratta juurde, on plahvatuslikult kasvanud ka võistlustel osalevate ratturite arv, tase on tõusnud märgatavalt ning maailmas võõrustatakse aina enam võistluseid, kus on programmis ka eraldi naistesõidud, muuhulgas näiteks FISE ja Vans Pro Cup seeriavõistlus,» sõnas Simple Sessioni peakorraldaja Risto Kalmre. Sündmuse korraldajad on väga elevil, et Sister Session taas Saku Suurhalli vallutab ning loodetakse väga, et ühiselt suudetakse anda olümpiaaastale väärikas start.

Tutvu Sister Sessioni võistlejatega lähemalt Simple Sessioni kodulehel.

Võistlejad tulevad Venemaalt, USAst, Ühendkuningriigist, Šveitsist, Saksamaalt, Tšiilist, Hispaaniast ja Hollandist. Noorim võistleja on kõigest 13-aastane inglise tüdruk Sasha Pardoe. Lisaks mitme riigi meistrile on Tallinna võistlema saabumas ka jaapanlaste endi naiste BMXi olümpiaesindaja Minato Oike (vaata videot):

Kuigi esimene eraldi naistele suunatud rulavõistlus toimus Simple Sessionil juba 2006. aastal, siis on võistlus Kalmre sõnul alati naissoost ekstreemsportlasi toetanud ning võistlustulle lubanud juba Saku Suurhalli kolimise hetkest. Korduvalt on naissoost sportlased – kuna neid kipub ka kordades vähem olema – võistelnud Simple Sessionil ka põhivõistlustel. ​Tänavu – aastal, mil BMX freestyle teeb ka oma debüüdi olümpiamängudel Tokyos – tullakse taas Saku Suurhalli omavahel mõõtu võtma.

Esmakordselt võõrustati ainult naistele suunatud BMX-võistlusklassi (Sister Session) 2012. aastal ning kuigi see oli esimene kord maailmas, kus nii suurel võistlusel oli naistele eraldi BMX-võistlusklass, siis õigustas see end täielikult: võistlejad olid rahul, maanduti suuri ja veel suuremaid trikke ning tõestati, et vääritakse kohta suurel areenil. Võistlusest valmis ka samanimeline dokumentaalfilm, mis linastus rahvusvahelise Bicycle Film Festivali raames 30 riigis üle maailma.

Kuigi naisratturid naasid Eestisse ka 2013. aastal, siis tiheda ajakava, piiratud ajaressursi ning suure võistlejate hulga tõttu vahepealsetel aastatel BMXis Sister Sessionit toimunud, küll aga rulasõidus.

Simple Session 20 toimub 8.–9. veebruarini Saku Suurhallis. Põhivõistlusest võtab kokku osa ligi 180 rulatajat ning ratturit 34 riigist, tehes sellest kõige rahvusvahelisema action-spordi sündmuse maailmas. Põhivõistlused avab laupäev, 8. veebruar, mil terve päeva jooksul toimuvad Saku Suurhallis nii rula- kui ka BMX-kvalifikatsioonid ning sõitmas näeb kõiki võistlusele pääsenud Eesti sportlasi. 9. veebruaril vallutavad pargi juba sõelale jäänud võistlejad, kelle osalusel kulmineerub Simple Session võimsate finaalidega, millele paneb punkti auhinnatseremoonia. Üle mitme aasta on tänavu esindatud Simple Sessionil ka naiste BMX-distsipliin.

Piletid on müügil Piletilevis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles