Endine laskesuusatäht avastas Mäkäräineni laskmises suure vea

Karl-Joosep Küngas
Copy
Kaisa Mäkäräinen lasketiirus.
Kaisa Mäkäräinen lasketiirus. Foto: Jure Makovec/AFP

Kogu tänavuse hooaja on endine Soome laskesuusataja Erkki Antila murdnud pead, mis segab põhjanaabrite suurima talisportlase Kaisa Mäkäräineni lasketiirudes. Nimelt on tema lasketäpsus selgelt läinud kehvemaks. 

65-aastane Antila võitis oma karjääri jooksul neli medalit MMidelt ja kuulub sellega Soome laskesuusatamise suurkujude hulka. Endisel tippsportlasel on tekkinud suur küsimus, miks Mäkäräinen tänavu nõnda kehvasti märke tabab. 

Soomlanna sprindivõistluse tabavusprotsent on sel hooajal olnud ainult 56%, mis jätab jälje ka jälitussõitudele, kus ta peab võistlejaterivi lõpust üles pürgima. Parimal hetkel tabaks Mäkäräinen märke koguni 90% täpsusega. 

«Tema viga on üsna selge. Ma ei mõista kuidas tal selleni õnnestus jõuda, kuid tema vasak käsi ehk relva hoidmiseks mõeldud käsi on liialt pinges kogu laskmise ajal. Esimeste laskude ajal see probleeme ei valmista, kuid juba neljandal ja viiendal lasul hakkavad lihased valutama ning sellega ka segama tiirus tegutsemist,» selgitas Antila.

Antilal endal oli sarnased probleemid, kuid sel ajal polnud niivõrd head tehnikat, mis lubanuks analüüse sellisel tasemel teha. Hetkel võib videokordusest vaadata esitusi sadu ja sadu kordi üle. «Loodan, et ta teeb siin lähiajal väikesed muudatused ja parandab enda seisu MMiks,» soovis soomlane. 

Mäkäräinen paikneb hetkel MK üldarvestuses 11. kohal, kuid läheb õige varsti algavatele Maailmameistrivõistlustele suurte ootustega. Kindlasti loodab ta lisa saada oma kuulele MM-medalile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles