Rampväsinud Kontaveit võitleb ajavahega: ma ei jõudnud lõpuks enam isegi rääkida

Henry Lääne
Copy
Foto: Tairo Lutter

Austraalias veerandfinaali jõudnud Anett Kontaveidi (WTA 22.) jaoks kujunes Fed Cupi lahing Kreekaga väga keeruliseks, sest mõned päevad tagasi Eestisse naasnud tennisist pole veel ajavahega harjunud.

Kontaveit oli üksikmängus Despina Papamichaili (WTA 258.) vastu ilmselgelt rabe ning ehkki ta suutis kreeklanna 3:6, 6:3, 6:0 alistada, oli eestlanna esitus ideaalist kaugel. «Ma ei saanud üldse mängu sisse. Väga raske oli, pea oli täiesti tühi ja olek uimane. Ma ei tundnud end väljakul energiliselt,» rääkis ta.

Eesti esireket märkis, et pärast maakera kuklapoolelt naasmist on ta eelnevatel päevadel õhtupoolikuks küllaltki ära väsinud. Tänane Fed Cupi võistluspäev algas aga kell 16, Kontaveit alustas 18.48.

«Olin Austraalias päris pikalt. Ma ei teadnud, kuidas ajavahe mõjub. Lõpuks suutsin küll end käima saada ja mäng läks paremaks, mis on iseenesest tore,» ütles Kontaveit, kes oli Eesti ajakirjanike ette jõudes silmnähtavalt rampväsinud.

Paarismängus jäi Kontaveit koos Jelena Malõginaga (WTA 553.) Kreeka duole Papamichaili – Valentini Grammatikopoulou (WTA 301.) alla 3:6, 6:4, 2:6. «Ma ei jõudnud lõpuks isegi enam rääkida või midagi adekvaatset öelda. Ma ei tundnud end paarismängus hästi. Lena mängis täna paremini kui mina.»

Eesti kohtub homme Fed Cupil Itaaliaga. Kreekale jäädi täna kokkuvõttes alla 1:2.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles