Švedi rumalused maksid Himkile väärtusliku võidu

Karl-Joosep Küngas
Copy
Aleksei Šved
Aleksei Šved Foto: Nicholas Muller/ZUMAPRESS.com

Moskva oblasti Himki sõitis Euroliigas külla Iisraeli, kus kohtuti kohaliku Tel Avivi Maccabiga. Pingelises lahingus võttis kodumeeskond magusa 80:77 võidu.

Maccabi pidi täna hakkama saama ilma oma liidri Scott Wilbekinita. Seda oli ka kohtumise alguses kohe tunda, sest Iisraeli meeskonna rünnakud jooksid tihtipeale liiva ja Himki kasutas selle kohe ära. Külalised võitsid avaveerandi 28:20 ja kõik käis avapoolajal nende tahtmist mööda. 

Pärast väikest pausi tulid Maccabi mängumehed platsile hoopis teise energiaga ning seda oli ka koheselt tulemuses märgata. Kiiresti spurditi 12:0 ning saadi 48:47 juhtima. 

Edasi jätkus punkt-punkti lahing kuni lõpusireenini. Kord oli üks peal ja siis jälle teine, kuid pikema õlekõrre tõmbas sellest ikkagi Maccabi, kes tegutses palju võistkondlikumalt. Himki jäi paljuski lootma Alexei Švedi individuaalsele meisterlikkusele, kuid täna venelane välja ei vedanud. Otsustavatel hetkedel tegi mees rutakaid otsuseid ja viskas täiesti mõtlematutest kohtadest peale. 

Maccabi parimatena viskasid Elijah Bryant 21, Tyler Dorsey 12, Deni Avdija 11 ja Othello Hunter 10 punkti. Hunterile lisaks veel 8 lauapalli, mis kõik oli võetud ründest(!). Šved viskas kehva visketabavusega Himki edukaimana 18 silma ja jagas 10 korvisöötu.

Teised tulemused:

  • Peterburi Zenit - Istanbuli Fenerbahce 68:73
  • Belgradi Crvena Zvezda - Ateena Panathinaikos 78:73
  • Valencia - Barcelona 76:77

Euroliiga tabeliseis.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles