Kirt, Sildaru, Uibo ja Ojamets teenisid riigilt aastapreemia, Mardnat ja Liivakut tunnustati vääriliselt elutöö eest

Postimees Sport
Copy
Aasta meessportlane 2019 - Magnus Kirt.
Aasta meessportlane 2019 - Magnus Kirt. Foto: Sander Ilvest

Eesti kultuuriministeerium kuulutas välja sporditegelased, kes saavad tehtu eest tunnustust.

Spordi elutöö preemiad:

Endise sportlase, kohtuniku, spordiarsti ning spordiaususe eestkõneleja Peeter Mardna esitasid spordi elutööpreemiale Eesti sõudeliit, antidoping, jalgratturite liit, kergejõustiku liit ja arstide liit. Mardna kohta öeldakse, et tema elu ja tegevus on ületanud ühe valdkonna või spordiala piirid, kuna see nimi kõnetab peaaegu kogu Eesti sportlas- ja arstkonda. Ta on olnud isiklik mentor paljudele praegustelegi sportlastele. Lisaks on ta aktiivne kodanikuühiskonda panustaja, kes on mitmete erialaliitude ja ühenduste asutaja ning juht.

Iluvõimleja, treeneri ja spordiaktivisti Kadri Liivaku kandidatuuri esitas Eesti võimlemisliit. Välja toodi Liivaku pikaajaline töö võimlemise arendamisel ja eestkõnelemisel, tema suur panus võimlemistreenerite koolitamisel ning kutsekvalifikatsiooni süsteemi loomisel. Peaaegu poole sajandi jooksul on ta aktiivselt edasi viinud kogu Eesti spordielu. Tänu sihipärasele tööle on võimlemise populaarsus tõusnud ning tänaseks on see harrastajate arvu poolest Maarjamaa spordiala number üks.

Mõlema spordi elutööpreemia suurus on 40 000 eurot.

Spordi aastapreemiad:

Magnus Kirt MM-i odaviskes hõbemedali ja Teemantliiga üldvõidu eest.

Kelly Sildaru täiskasvanute MM-i freestyle-suusatamise kuldmedali, kahekordse juuniorite tiitli ning X-mängude kuld-, hõbe- ning pronksmedali võitmise eest.

Andrei Ojamets Eesti naiste võrkpallikoondise viimise eest Euroopa Meistrivõistlustele ning Tartu Bigbank võrkpallimeeskonna Credit 24 Meistriliiga võidu eest.

Merike Kull liikumisharrastuse edendamise eest Tartu Ülikooli Liikumislabori juhatajana ning Liikuva Kutsuv Kooli projekti valimise eest parimaks sporti ja liikumist hariduse kaudu edendavaks programmiks Euroopas. 

Maicel Uibo MM-il hõbeda võitmise eest kümnevõistluses. 

Eesti veemotospordi koondis kõrgete saavutuste eest 2019. aastal. 

Aastapreemia suurus on 9600 eurot, meeskonna puhul läheb preemiasumma jagamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles